reede, 13. juuni 2008

Omal rajal



Tere, kolisin siia delfist (vaata üks samm sissepoole).
Kolimise võtsin ette sellepärast, et delfi kogukond, välja arvatud kaks liiget, muutus minu jaoks võõraks. Miks ma seda varem ei teinud kuigi käisin pea iga päev algarvu, trulla jt. blogides kolamas? Ausalt, ei osanud kusagilt kolimisautot tellida, sest kõik juhid valdasid vaid inglise keelt. Tellisin siis keeleabi ja ...kobina peale...olengi kohal.

Praegu jätsin veel oma delfikola maha, kaasa võtsin ainult väga vana ja minu jaoks väärtusliku oma isiklikust kodukapist. (kollektsioon)Kõike ei jõudnud sorteerida ja uutesse karpidesse panna, suvel on kolimine üldse ilmast mõjutet. Kui ikka päikest näitab, siis padavai metsa poole. Kleepisin karpidele sildid, muidu ei leia üles. Ilmselt tuleb karpe juurde, võib olla isegi mõni suurem ja mahukam kohver lapsepõlvepudinate - vidinatega.

Aga vana kodu jätsin alles ja uksele oma nimesildi, pole veel nii sügavalt majandusraskustes, et pean ta maha müüma ja kes seda delfi blogi ikka ostaks? (väike irvitus)

Praegu on uues kodus rahulik, keegi pole veel soolaleivale tulnud, sest nad ei teagi...ja pole ma veel ise ennast uutele naabritele tutvustamas käinud. Aga täna igatahes lähen ja koputan algarvu uksele. Ei tea, kas tunneb vana sõbra ära, ikkagi mitu kuud aastasse voolanud. Trullale peaks ka lähemal ajal jõudma, aga toompeal oli uks lukus, koputasin küll, kuid tulutult. Võib olla ta ei kuulnud? Õhtul ja öösel olen käinud akendest sisse piilumas (see halb komme mul tänini). Valisin neid endiste sõprade kaudu. Kui ikka algarv ütleb, et neid ma loen või Trulla kiidab, siis kiikan sisse. Eile öösel leidsin niimoodi valgeseeliku. Ega igale poole jõua, väsin ja lõpuks ajab vana pea kõik segamini. Kuidas see nüüd oligi: algarvu lapselaps sai kahe aastaseks ja Trullal sündis tütar, või oli see vastupidi (teine väike irvitus).

Nii et veelkord: siin ma olen, sest teisiti ei saa.
Tänase päeva tunnuslauluks (ikka veel, kuigi peost viis päeva möödas)

Kuuldus levis juba ammu,
mõni oli ise näind,
kolmandama korra aknast
oli keegi mööda käind.

Muidki huligaanseid tükke
tuli ette tollel aal,
sestap tõusis paanika
ja kõmu levis ruttu.

sest King Kong, King Kong
elab jälle Jaama tänavas.
Et King Kong, King Kong,
käis eile Jaama õllekas.

Pensionärid Max ja Marta
kartsid hirmsalt karvast ahvi,
ennast peidsid peldikusse,
kassi panid kinni kohvri.

Oodates nüüd ilma lõppu
hirmust närisid nad krohvi.

Möödus nädalat või paar,
välja tuli vanapaar.
meenutades nälgind vange
piilusid nad majas ringi.

Äkki Maxil meenus kass,
kähku kohvri juurde astus.
Kui siis avas kohvri kaane
lõpnud kass sealt vahtis vastu.
(T.Linnas)

sitt lugu, nagu ütleks Poeg 4

9 kommentaari:

toompeale ütles ...

Tubli, Emmeliina!

Bianka ütles ...

Mõtlesin, et lubasid tulla juba tükk aega tagasi, aga ei kippu ega kõppu.
Mul hakkas delfis lõpupoole sihuke tunne peale tulema, et mida ma siin laste armuvalu või läbujuttude keskel teen. Nagu piinlik oli tõsisemat juttu ajada. Praegu paistab nii, et seal kirjutajaid on nii väheks jäänud, et jutt seisab nähtaval rohkem kui päeva. Igatahes õige valik, et siia tulid. Kui tahad ennast rohkem nähtavaks teha, siis registreeru blog.tr.ee-s ja siis jookseb su jutt sealt läbi. Siis saad näha, kes sinu juttu lugemas on käinud ja nii leida ka uusi sõpru. Eks sa ise vaata, kuidas sulle rohkem sobib. Siin saab ühe nime alla mitu blogi teha, mõne teed ainult valitud külalistele või hoopis iseendale. Kui tahad sellekohast nõu, siis küsi.

Emmeliina ütles ...

tere sõbrad, see delfindus kadus jah käest, sest niisugust seltskonda nagu meil möödunud aastal oli, ei tulnud. vahest kiskus asi lausa lamedaks ja mingit kirjaisu polnud. aitäh, algarv, kindlasti kasutan su abi. ah sellepärast ei saagi igale poole piiluma, nüüd tean.

Bianka ütles ...

Kui tahad tulla mu kinnise blogi lugejaks, siis saada oma meiliaadress minu meilele algarv@hot.ee. Saadan sulle siis kutse ja kui oled selle vastu votnud. siis saad sisse. Mul on neid blogisid rohkem veel. Oled koigisse oodatud.

Eve Piibeleht ütles ...

Sama lugu, peab vist sisse kolima. Delfis muutub kuidagi tuuliseks.

Segasumma Saara ütles ...

Tere-tere bloggeri asukaks, Emmeliina :). Ja väga muhe sissejuhatuspostitus :P. Huumorisoon sul ei näita mingeid kuivamise märke igatahes :D.

valgeseelik ütles ...

Tere, Emmeliina, sattusin minagi Algarvu kaudu Sinuni :D ;)Mullegi meeldib blogides kolada ja uusi blogisid leida :)

Emmeliina ütles ...

oi sõbrad, juhtus see, mis ei pidanud juhtuma. nimelt suures segadikus kaotasin kodu võtme (parooli). olin kui võõras oma kodu ukse all. ja muidugi olid käes kibedada ajad (poeg 4 gümnaasiumi lõpetamine ja vennapoja põhikool - mõlemad ju enne jaani. nüüd juba eilsest hilisõhtust tagasi, jutukusest veel asi kaugel, aga vaim juba värske(m)

Bianka ütles ...

Emmelina, üks järjekordne blogimäng e. meem siin ringi käimas. Vaata minu blogisse, sealt veel tagasi mööda ajalugu, kuidas see minuni jõudis ja mis seal teha kästakse.
Ja siis anna minna. Siin on alailma mingi ringmäng käimas. Huntidega peab ju koos uluma, eks ole!:P