laupäev, 14. mai 2011

Veel prügist





Kuna blogger siin vahepeal trikitas ei saanud midagi uut teada anda.

Kolmapäeva õhtul , kui läbi küla sammusin, tabas mind kerge paanikahoog. Oo mai gaad! Iga kauni maja ees oli prügi püsti pandud. Tünnid ja kastid, nii kinnised kui lahtised, varjutasid kaunist sissesõiduteed nii villade uste all, kui vähemvillade uste taga. Kahjuks oli enamus rahvast juba töölt kodus ja panna võõraste perede prügi pildile tundus eetikakoodeksiga mittevastavuses olevat. Eriti veel kui kokku kogundatud taara koguse ja hinnaklassi järgi võis omanikke klassifitseerida.

Elukohta tagasi maabudes leidsin eest samasuguse vaatepildi. Seletuseks sain, et homme on see kahe nädala tagune neljapäev, mil prügiauto saabub.

Varajasel hommikul kuulsin mürinat. Hiljem õue minnes leidsin, et osa, st. suurem osa veel alles. Selgus, et masinaid kaks. Üks käib ja viib ära üldprügi ja teine....no teine tuli lõuna ajal. Oi seda kilinat ja kolinat, mis siis hakkas. Kaks meesinimest töötasid ülehelikiirusel ja viuuuuu....läinud nad olidki. Teise maja ette.

Muuseas, kõige suuremat kolinat kostis kiriku eest. Pärast selgus, et muidugi mõisast, aga mine tea...

Aga nagu teile ühel eelmisel korral kirjutasin, pole see veel kõik. Viiakse ära ainult teatud X hulk prügi, mis maksu sees. Ülejäänu pead ise oma pisikeste valgete kätega ja autoga prügijaama teisaldama.

Huvitav, kui kodus ukse ette ladustada kahe nädalaga toodetud jäätmed ei tea kui suure hunniku saaks?

Nii et ikka hea, et meil mõtteline osa taara-automaatidesse tagasi läheb. Abiks ikka.



2 kommentaari:

Bianka ütles ...

Sinu eelmisest prügiteemalisest jutust jäi mulle ekslik mulje, et sealmaal prügiautod ei käigi. Tegelikult on siis lugu täitsa normaalne, meie oma prügikasti ka sagedamini tühjendada ei lase. Kummaline, et see prügi kogutakse mingitesse suvalistesse kastidesse, mitte korralikku prügikasti, nagu meil.

Emmeliina ütles ...

Bianka, mul jäi alguses samasugune mulje. Nüüd, kui olen asjasse süvenenud sain aru, et prügiautod viivad ära vaid teatud kinnimakstud koguse, ülejäänu eest tuleb ise hoolitseda.

Need kastid on taara kastid, maja nimi ka peal.

Üldprügi auto käis hommikul vara ja tühjendas kilekottidesse paigutatud prügi samasugustest väikestest ratastega prügikastidest nagu meil eramajadel.

Asi lihtsalt selles, et neil taara eest ei maksta.

Siin tuleb juba üksnes mähkmeid keskmiselt viis tükki päevas st. peaaegu 100 kahe nädalaga. Ja need poepakendkarbid, lapse toidupurgid ja mahlapakid...