neljapäev, 26. mai 2011

Gulliverinna Lilliputtide maal


Hoolikad püsilugejad teavad, et olen siin põhiliselt jutustanud ja pilditanud kahest paigast: Claptoni külast ja Bourtoni väikelinnast.

Mõlemad pakuvad ikka veel üllatusi ja avastamisrõõmu. Niisiis panin seljakoti selga ja läksin järjekordselt Bourtonisse turistiks. Seekord kohe pikaks päevaks, sest plaanis oli poodides kolamine ja veel üks käik. Seekord parte ei ujutatud. Päris pardid ujusid ise. Kuna ilm polnud turisti mõistes suurem asi, siis ei pidanud rahvamassides trügima, vaid sai rahulikult kulgeda.

Kõigepealt kokku kogutud info:

Bourton on the Water on selle kandi üks kaunimaid külasid, mis asub minu elukohast kahe ja kolmveerand miili kaugusel. Meie mõistes pigem väikelinn umbes 4000 elaniku ja kahe kooliga: algkooli ja Cotswoldi kooliga. Bourton paikneb kauni Windrushi jõe ümber, nii nagu nimigi ja Wikipeedia ütleb: linn on the vesi.
Linnakest külastab nädala lõppudel sadu turiste ja matkajaid.

Selle kandi omapärane arhitektuur koosneb viilkatustega, ärkliakendega majadest, mis on eranditult kõik kollasest, cotswoldi kivist. Paljud neist on kolmsada - .nelisada aastat vanad.

Bourtonis asub omapärane lindude park (Birdland), üle 500 linnuliigiga.(flamingod, pelikanid, pingviinid, toonekured, pistrikud, faasanid jm.) pilet 7.25; kuhu mul tulevikus plaanis minna.
Veel asub seal autode muuseum, kuhu mul ilmselt pole plaan minna.


Ja MUDELITE KÜLA EHK KÄÄBUSPARK


Seda viimast otsima suundusin.
Tegu pidi olema üheksa korda vähendatud, nn. mudelitega.




Need pildid ei anna veeranditki edasi sellest, mida kogesin. Nimelt tunnet laskuda lapse kombel käpuli ja mängida ja lihtsalt mängida. Meelde tuli üks luuletus, rohkem pilt omaaegsest lasteraamatust, kus väikemees tahtis minna auto sisse. Auto oli vist mingi vana Volga või veel peenem.
Eriti nauditavaks teeb külaskäigu see, et mõne sammu kaugusel laiub täpselt samasugune päris linn. Kunagi, tulevikus, võiks pilte võrrelda. Kui klikide ülemist pilti suuremaks, siis näete, et tegemist tõesti sama linna postkontoriga.







Muuseumit nautisid nii vanad, kui noored. vanad vist isegi rohkem. Kujutan ette, et see vanahärra veedaks hea meelega oma vanaduspõlve just punase autoga majas.



Üks ruum oleks äärepealt märkamata jäänud, sest arvasin seal kuninga jalgsikäigu koha olevat. Aga ei. Sisse sai ühe Elizabethi eest. Vastu võttis mind pime ruum, mille väikeste, valgustatud akende taga käis oma elu. Maketid olid tõetruud, ajastuhõngulised, kuid pildistamiseks läikis klaas vastu ja ruumi oli vaevalt ümber pöörata. Sellele vaatamata jagan teiega aega läbi viletsakvaliteediliste piltide.

Dickensi aeg (mäletate filmi Oliver)...Viktoriaanlik ajastu
...Iga tüdruku unistuste tuba
ja viimane pilt pühendet kõigile daamedele, kel lakkamatult pea valutab





8 kommentaari:

tegelinski ütles ...

Vaatamist jagub kauemakski :)
Kohe selline sõbralik kadeduseuss tuleb kallale...

Emmeliina ütles ...

ega ma vahest ise ka usu, eriti hommikuti ärgates :D

neiud ärevil ütles ...

Uskumatu, kuidas pilt ikka ära petab. Jääb mulje nagu sa olekski nii suurt kasvu ja majad on kõik ju puhta päris.Ilmselt sama tunne, kui ma siin lasteaias seisan ühe isa kõrval, kes on 2.10 pikk ka vähemalt 150 kilo. Oi sa ei tea kui hea tunne see on. Ma pole kunagi nii pisike tundunud endameelest.

soodoma ja gomorra ütles ...

tead, mis sa teed - kisud mind Inglismaale. tükk tüki haaval.

Emmeliina ütles ...

neiud - aga ongi ju, sellepärast pealkirigi selline. kui aega saad loe lugu läbi, seal on ju teisi inimesi piltidel ka.

soodoma - tule jah seljakotiga külaelu avastama! tean teisigi, kes seda naudivad.

Rasmus ütles ...

Emme!

Mul on hea meel, et sa selle muuseumi üles leidsid. Ma vist ükskord rääkisin ka sellest sulle, et vot selline koht on seal olemas.

Emmeliina ütles ...

just poja, sinu ütlemise järgi ma seda otsima hakkasingi. Pererahvas polnud seal käinud, nad arvasid, et tegemist üliväikeste makettmajakestega. Kunagi kodus paneme päris pildid kõrvale, mul on neid mudelipilte üsna palju!

helle ütles ...

Hollandis on mini-Holland - ka väga äge koht.
Aga seal tundub asi kuidagi autentsem.