kolmapäev, 1. veebruar 2023

Renoveerimisrindel



 

Säästud vähenevad, närve pole ollagi. Tundub, et nn. renoveerimine saab igapäevase hoo sisse.

 Hoogu antakse lisaks trepikojale (läheb viies nädal ja kusagilt ei paista lõppu) korteris sees, rõdul ja akende taga.  Meil oli majas ainukesena väga ilus ja hoolitsetud trepikoda, sest mehed ise oma kulude ja kirjadega remontisid. Praeguse lähenemisnurgaga tundub, et kui see jaanipäevaks valmis saab, siis peaksingi trepikotta kolima ja alumisest uksest ülesküntud majatagust uudismaad imetlema. Sest korteris peale neid nn. renoveerimisi niikuinii uut remonti teha ei jaksa. Mul oli väga ilus, lahtine, lillekastidega ja rõdu mööbliga rõdu, millest nüüd aretatakse klaasidega kasvuhoone. Ei tea, kes need autotee poolsed klaasid küll peseb? Tahaksin isiklikult seda väljamõtlejat tänada: Rõdu klaasimine kaitseb ebasoodsate ilmastikutingimuste eest ja soovimatute naabrite tähelepanu eest? Kinnisel rõdul saab kasvatada maitsetaimi. Mine tea, praegu näeb rõdu igatahes troostitu välja, sest korteris puudub uus küte ja õhksoojuspumbad on tõstetud ohtlikult rõdu servale, kus kondensvesi tilgub rõõmsalt alumise naabri rõdule, et nende taguseid soojustada. Miks küll selline tööde järjekord? Nii, sain esimese teema ära virisetud. Muuseas, meie rõdu põhjapoolne ja päikest ainult varahommikul ja hilisõhtul.

Ja nüüd need neetud torud! Ma tean ja nägin oma silmaga, et kanalisatsioonitoru enam kui 30 aastaga kehvas seisus. Loogik minus ütleb, et kõikide torude vahetused über hääd on, sest kui ikka vetsu seina tagant midagi katki läheb, siis on jama majas. Traagik minus ütleb, et kolmas tööpäev potita 9-18 on elu esimene kogemus. Välja arvatud lapsepõlv maal vanaema juures. See alles kröömike, sest tagaseina tulevad veel veetorud. -Kas WC-sse tuleb soe vesi, küsis süüdimatu Pealinnabranne? Oskasin ainult niipalju vastata, et kusagilt peavad need veetorud ju tulema ning jõudma kraanikaussidesse ja duššinurka. 

Tundub, et sellel nädalal on meelelahutus garanteeritud. Edasist elame-näeme.

Tööl ma veel ei käi. Viilin, sest pole veel välitingimustega kohanenud. Treppidega ka.

Lugesin EE-st pikka intervjuud kohaliku kröösuse Oleg Grossiga. Noppisin välja kaks väljendit:

Discounter või premium pood. Analüüsi tehes pole isegi discounter eriti aidanud. Ilmselt tuleb veel minimeerida. Olen tuntud laristaja, sest pühapäevane poeskäik koos odava Hispaania lohutusveiniga maksis 22.-  Teemasse: esimest korda poes pärast kolme nädalat. Majabranne ja auto abiga loomulikult. Rohkem alles, kui otsas v.a. lohutusvein. Pole vaja kaugelt põhjust otsida kuhu kaob raha.

3 kommentaari:

HelveL ütles ...

Ah et põhjapoolne rõdu... eks siis pead lisavalgust kasutama maitsetaimede kasvatamisel. Ja tegelt saaks rõdul kartulit ka ehk kasvatada...

Karm elu teil seal praegu. Ma elasin suvel kuu aega koduaias telgis, sest kempsu remont ja minu allergia olid tugevas vastasseisus. See suvi tahaks elutoas remonti teha, kuid ma vist ei ole valmis taas pikka aega telgis elama.

Bianka ütles ...

Ohhissand, Emmeliina! See renoveerimine on teil kuidagi imelikult korraldatud. Mis neist rõdudest kinni ehitada ja tõesti, kuidas neid väljast pesta...

Kuidas ilma WC-ta saab? Kas väljas on mingi välikemps või saad teise trepikoja naabri juures käia? Igatahes hullumaja, ainus lohutus, et ükskord saab see otsa.

tegelinski ütles ...

Meie linna-korteri remont tuleb meelde. Olin seal nö silma peal hoidmas. Päeval käisin lähedal kohvikus söömas (ikka paar korda päeva jooksul), et kempsu saaks, ja ööbisin sugulaste juures. Aga töö oli korralik ja tulemus ilus. Nii et loodame teile ka parimat!