reede, 1. juuli 2011

Hommik

Pool viis hommikul on igatahes valge. Linnud laulavad ennastunustavalt. Mitu päeva juba on hommik olnud selge ja sinise taevaga.
Tuba on siin alati külm. Nii et kellele meeldib pea külmas magada, sellele sobib.
Sirutan ennast voodis mõnusalt. Vaikiv titemonitor on selge garantii vähemalt paarist rahulikust hommikutunnist. Voodi on lai ja kõrge ja pehme. Voodipesu minu maitse kohaselt sinine, roosa ja valge.
Minu tuba asub teisel korrusel. Kahesaja aastases majas. Põrand on nii kaldu , et tooli peal on kummaline istuda. Seinad ja lagi on valgeks värvitud. Disaini elemendiks on välja jäetud vana laepalk. Aken on väike, plastikust. Kardinad on paksud ja mahekirjud. Vaateks aknast vastasmaja kivikatus koos katuseakendega. Selle taga paistavad kolm lehtpuud. Nende järgi saan hommikust tuule tugevust mõõta. Huvitav koht on aknaorv. See on nagu tilluke diivan, kus on praegu galeriidest saadud kunstiraamatukesed. Ja maakaart.
Akna ees ripub Peter Rudaši vitraaž. Ümmargune, sinine.

Põhimööbliese on suur, keset tuba trooniv voodi. Kaks garderoobikappi on riidest. Linasest, puust sõrestikuga. Omamoodi huvitavad. Sinna olen mahutanud oma 15 kilo kaasavõetud modru. Veel on toas kaks lauakest. Ühel peegel ja kosmeetika, teisel arvuti, kalendermärkmik Viiralti reprodega ja eesti inglise vestmik. Tea kirjastuse oma. Ja Jane Williamsi raamat Inglid. Pühendusega. Minu isiklik.
Seinal on kalender. Täna keerasin just uue kuu ette. Kalender on kuuekeelne. Täna on Friday ja kuu loomine. Kalender on lillepiltidega. Eelmisel kuul pojengid, sellel kollased ja valged gerberad.

Voodi vastas seinal on Epp Kokamägi maal. Kollane suvenaine lebab liival. Kõrval kollased päevalilled, mille pruunid südamikud tunduvad nagu sitikad. Kui õielehed liivaga kokku sulavad.
Pildile on kirjutatud:
Kuldse päikese aeg. Natuke väsinud valgusest, silmad kipitavad vaadates päikesesse. Linnud on jäänud vaikseks ja päevalilled on oma tumeda südame raskuses kummardamas. Veel paitab vesi mu ihu ja veel võib päikeses pikutada kõrgete lillede varjus ja lumi tundub nii kaugel. Õunad helendavad puude all maas. Õhus hõljub safrankollaseid lõhnu.

Voodi kohal on pisike roheline niidist kübar. Kollase roosiga ja pärlitega.
Televiisor on kinnitatud seinale. Olen teda mõne korra lahti teinud. Eurovisiooni ajal näiteks.

Põrandalamp on kaasaegne ja paras ikaldus. Kolme metallist kupliga, mis tuliseks lähevad. Ja nii viltu kui viltu. Põrandat katab vaipkate. Piimaga kohvi värvi.

Sinises, keraamilises, ümmarguses vaasis on roosad ja punased talinelgid. Maja aiast peenrast korjasin.

Tavaliselt õnnestub edasi magada. Muidugi pole uni nii sügav, aga ikkagi oma. Muidu venib päev liiga pikaks.

Poole seitsme paiku teen endale all köögis kohvi. Peale dušši on siis hea mõnuleda, kaaslaseks arvutisõbrad. Ja vikerraadio.

Probleem on hammaste pesemine kahe kraani all, kus ühest tuleb tulist ja teisest külma vett. Uus kogemus iseenesest.

Nüüd peaksin rääkima, vastavalt esiblogijate mallile, mis firma riided ma selga panen ja mis kreemi peale.
Hommikul kannan vaba aja rõivaid st. eriti mugavaid kummiga pükse ja igasugu särgikesi. Puuvillaseid. Heledat või samblarohelist. Lemmikfirma on Lindex ja gareroob komplekteeritud Humanast. Oma eelmise päeva riided olen visanud põrandale. Tuleb kombeid õppida. Sealt lähevad nad pessu. Iga päev pesen siin kaks masina täit pesu: heleda ja tumeda. Kiirrežiimil, 40 kraadi ja väga vähese pulbriga. Kuivatada saab õues. Kui mitu päeva sajab, siis kiirkuivatis. Pesumasin asub abihoones. Eile avastasin, et pesuvesi voolab maa alla. Ju seal mingid filtrid vahel on. Aga kust vesi tuleb, seda ma ei tea.

Duššitatud keha niisutan Olay body quench mossega, ostetud 99 penny poest. Niisketesse juustesse piserdan veidi gurl spreyd et seda pahmakat veidike taltsutada. samuti pennipoest. Kui pea veidi uimane, siis kasutan kodust kaasa võetud Nahrini alpine oili. Aitab iga häda korral.

Kell hakkab kaheksale lähenema. Taevasse on kogunenud valged pilvenutid. Nii on see alati ja paari tunni pärast kaob päike nagu nõiaväel. Ning õhtupoole on vihmasadu oodata. Kraadiklaas köögi seinal näitab 15,6

Aknast välja kummardudes näen, et kõrval mõisa juures käivad ehitustööd. Eile kooris pisike trakats killustikku. Eks näis, mis töid täna ette võetakse.
Külatänav on vaikne, kes on tööle sõitnud, see on juba läinud. Ainult üks naine, keda nimetan proua teenijannaks, kiirustab põll ees mõisa poole. Olen akendest näinud, et ta koristab seal. Naine on keskealine ja suitsetab. Aga seda ma veel ei tea, kus ta elab.

Kõrvalmajja on jälle uued suvitajad tulnud. Ka seda ma veel ei tea, kuskohast ja mis keelt räägivad.

Monitor piiksub ja minul on aeg. Oligi kaua kahtlaselt vaikne.


7 kommentaari:

helle ütles ...

Sa oled tõeline trenditädi(heatahtlikult!) - annad nii põhjliku ülevaate olmest.
See kahe kraani värk on neil seal jah kummaline. Hea küll, kui vanni jookseb kaks vett korraga, seal seguneb, aga hamba- ja kätepesu on problemaatiline. Segisti on ikka parem!
Suvi kulgeb täies mahus. Kas teed juba kriipsukesi kalendrisse, et millal koju saad?

Emmeliina ütles ...

oo jaa, pere tuleb ka Eestisse kaheks nädalaks.
Piletid ostetud ja puha. Eks ma kirjutan.

neiud ärevil ütles ...

Põhjalik ülevaade tõesti. Mul oli kogu aeg hirm, et tita ärkab juba vahepeal üles, kuni sa ennast sätid seal.
Tegelikult meeldib mulle ka alati hommikul vara tõusta ja kõike rahulikult teha. Ei taha kunagi kiirustada. Iga asja jaoks peab olema aega. Kasvõi hommikuseks kohvi joomiseks. Praegu veel eriti. Jalutan hommikul üle kastese muru, avan oma kasvuhoone uksed, aknad, toon postkastist lehe ja siis naudin aias kohvi joomist. Kuigi sirelid ja õunapuud on õitsenud, on ikkagi veel igasuguseid lõhnasid ja linnud need siristavad nii, et vähe pole.

Emmeliina ütles ...

Oh neiud, eks siis oleks saanud kõik muud tegemised kõrvale jätta ja alumisele korrusele kulgeda.

Seda ütlesid õigesti, et iga asja jaoks peab olema aega. Enda jaoks eriti.

soodoma ja gomorra ütles ...

Nagu filmi oleks vaadanud, mõnus:)

Emmeliina ütles ...

soodoma - eks mul endal ka tihti sarnane tunne.
Vaat mis tähendab igapäevaelust välja astumine

tegelinski ütles ...

Igatahes lahe elu sul. Ma pole vist olnud tähelepanelik lugeja. et kuidas need esimesed sammud välja nägid, kas keski lükkas takka või tõmbast eestpoolt?

Aga mul nüüd jälle aega, eks ma loen vanemad postitused ka üle :)