reede, 9. aprill 2021

Elame aeglasemalt

 

Eelmise postituse järg andis jälle oodata. Ikka ajan oma rida ja jätkan seiklust, milles osaledes leidsime Anna kiriku. Sõites Purdi mõisa juurest mööda alleed edasi, kabelist ja matmispaikadest mööda ehmatas mind ees paistev autode vool. Jäi mulje, et külavaheteele on paisatud võimalikult palju autosid - nii paremale, kui vasemale. Tee ületamisel sulgesin hetkeks silmad ja avasin kiriku eelsel parkimisplatsi vaikuses. Kus me siis üldse asume, mõtlesin. No mida siin mõelda. Kaart näitas, et see (minu meelest külavahetee) ongi Tallinn - Tartu maantee. Oh mind küll. Ausalt, olen Tallinnast Tartusse sõitnud ühe korra ja väga kitsastes oludes sõiduauto tagaistmel. Vot mis tähendab, kui oled põhjaosariigist ja omad nelja realist sõidurida ning Haljala ja Aaspere viadukti, mille just eelmisel päeval ületasime. 



...

nende alla ei sängitatud urni, mis kohale toodi Maxima kilekotis
Anna kirikuaed ja 

Järva-Madise




Kui mõisasid oli Eestis hiigelajal üle 1200 (mois.ee), siis kirikuid Eesti kirikute andmebaasis Järvamaal 9.  Ohoo, kahekesi kolatud kaheksas: Ambla, Anna, Järva- Jaani, Järva-Madise, Järva-Peetri, Koeru, Paide, Tapa. Puudub ainult Türi. 

Meie mõte toitis veel ühe kiriku leidmist, et üheksa aasta tagust mälu värskendada. Sellepärast siis Järva- Madise koos uue ja vana kalmistuga. 

https://emmeliinareisid.blogspot.com/2017/10/jarvamaa-jarva-madise-vargamae-albu.html

Aastaaeg sama, aga esmapilgul jälle kõik nagu "me pole siin kunagi olnud". 

Kuna õhtu pole enam kaugel jätame Vetepere teiseks korraks ja pöörame nina kodumaakonna ehk Jäneda suunas. Isegi vältas sõit üle seitsme tunni. Vaat mis tähendas Anneli soov külastada lähedaste kalmu Paide surnuaial Vaikse Nädala neljapäeval. 

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ka minu jaoks on mõisad ja kõik vana ligitõmbav ja kirjutisi loen hea meelega. Tänulik blogijälgija :)

Emmeliina ütles ...

Aitäh, tore, et loed!