reede, 25. august 2017

Soolane!


Keegi ei saa mulle selgeks teha, miks selline 12 plusskraadiga, vihmane, tuuline augustilõpu ilm peaks meeldima. Sõitke seenele! Jah, septembris veel kuidagi, aga kas need sumedad ööd said kõik enne minu tagasitulekut otsa?
Branned käisid eile vabas õhus lavastust nautimas. Küsisin, et kas külm ei olnud. Nad vastasid, et talvejopega oli paras.
Öösel vahtisin Suure Vankriga tõtt ja palusin sooja. Ei aidanud.
Kas olin see tõesti mina, kes 10 päeva tagasi Vahemere soolastes lainetes hullas? Nii ei tohi minuga teha!
Ma ei taha ju ainult muud kui veidi leebemat ilmapoolist, et lapselastega õues toimetada, mitte toas vinguda. Ja ma ei taha kuulda jutte valest riietusest kui see tähendab talvejopet.

Mäletan enne-kooli-alguse õhtuid, kui maalt alevisse kolitud. Õhus oli septembriootust, sooja ja pehmust. Hulkusime ööpimeduses avastades, et paljad jalasääred miniseeliku alt paistmas on juba natuke liig. Et sügis koputab ja sirtsud saevad. Isegi vihm näis paitav, mitte nõelav.

Sellepärast sukeldun piltidesse. Imestades ikka veel: see kõik juhtus minuga.

VAHEMERI

Hommikul tuli vara minna. Kui parkimiskohti polnud, siis lasti tõkkepuu alla ning pidid passima jääma. Et ehk keegi lahkub. Tavaliselt enne lõunat ei lahkutud. Minna oleks jalgsi olnud paar kilomeetrit. Alla. Aga tulema oleksime pidanud üles!

Rahvast pigem tuli

Need ei ole see P tähega sõna, vaid merekanuutajad. Iga paari tunni tagant uued
keskpäeval tõmmati lipp masti ja poiss asus valvesse

lained olid suured ja soolased, eriti see üheksas - fotokaga oli lausa tegemist...

,,,,
....

põhi kivine ja jalakestele harjumatu

kõige targem oli mööda kuumi kive (sütelkõndijat minust ei saa) mereni joosta ja võimalikult kohe kõhuli prantsatada. Ja siis hõljuda ja hõljuda. Lõpmata kaua....

....

Poeg hoolitses, et kõik vajalik kaasas: külmakott, toolid, päevavari ja emme.

Elupaikka sõit võttis paar tundi. Peatustega. 

Valisime endale sobivat villat. See tundus paras, aga kuidas sinna saada?
....

Järgmine oli juba sootuks parem

võib olla veidi liiga ....suur. Otsustamata see jäigi, sest tuli jälle minna mäe sisse


Huvitav, kas siin kasvavad hispaania tomatid?

 Maja otsingud aga jätkusid

äkki antakse odavalt või veel odavamalt

Hilisõhtul elupaigas tõmbasin enne pessu minekut keelega üle käeselja. Tulisoolane. 

9 kommentaari:

soodoma ja gomorra ütles ...

Sa ehk peaks tõsiselt kaaluma seda.varainti: üks korter, kolm inimest, igal.oma tuba. Tenerifele talveks. Palju.sul.pensionini aega on?

soodoma ja gomorra ütles ...

Sa ehk peaks tõsiselt kaaluma seda.varainti: üks korter, kolm inimest, igal.oma tuba. Tenerifele talveks. Palju.sul.pensionini aega on?

päevalill ütles ...

Näe, mida Gomorra välja pakkus- 5 aastat olen seda heietanud! See ületulek oli Sulle tõesti kohutavalt suur hüpe! lausa kohatu oleks jagada Guido Kanguri tarkust ilma kirumise kohta... Aga 9.laine on superpilt ja tuttav vaatemäng! On jah soolane! Hoopis teine mekk! Sellepärast ei tahakski võimalusel vaid basseiniga leppida.. Oh,paljust oleks meil rääkida...

Emmeliina ütles ...

SK - pension on (ma ju lasterikas), aga pisuke 370, sest madalapalgalised töökohad ei pigista rohkemat. Aga magus talvemõte magab kusagil mälusopis.
Praegu aga tuleb keskenduda näiteks eilsele jutuajamisele justjust kuueseks saanud poisipõnniga: vanaema, millal sa jälle meile ööseks jääd? Mina: miks just ööseks? Aga keegi ei räägi nii huvitavalt muinasjutte. Neid jutukuulajaid momendil viis, aga mine tea - noorim väljalase võtab veel hoogu :)))

Päevalill - Tenerife tuleb kindlasti, koos üheksanda lainega!

Bianka ütles ...

Olen jupp aega tahtnud su lugudele kaasaelamiskommentaari kirjutada, aga ikka on enne kannatus otsa saanud. Sest su blogi kerib ennast lahti ligi minuti, kui vajutada kommentaarikastile, siis järgneb sama pikk ooteaeg. Sealt tagasitulekuks blogisse jälle pikk paus. Minu arust põhjustab seda aeglust su külalistelugemise vidin. Mina laseks ta oma arvutitargal blogist maha võtta. Vanasti oli ju põnev uurida, palju blogil lugejaid on, aga praegu võib ta hoopis lugejaid eemale peletada.

Aga muidu loen su muljeid mõnuga. No "maju ütlesin sulle", et mine ikka mõnele uuele maale reisile, mitte uuesti Inglismaale, kus sulle meeldis. Iga uus maa on isemoodi ja avastamist väärt. Mis aga puutub soojal maal talvitumisse, siis olen isegi sellest unelenud. Aga reaalsus on see, et Eestimaal on küll kehvem kliima, aga kõik mu kallid on siin. Ja umbes kahe nädalaga on minul alati võõral maal kojuigatsus nii suureks läinud, et mingit rõõmu heast ilmast enam pole. Oma kodus ikka kõige parem!

Emmeliina ütles ...

Bianka, uskumatu, keegi pole enne kurtnud. Lasen kindlasti üle vaadata.

Koduigatsuse kogemuse sain Inglismaal kätte, nüüd tekkis rohkem sõbrannadega jagamise igatsus - üksi šoppamine polnud täiuslik ja kui naissoost turistid basseini ääres vadistasid, siis muutusin kurvaks ja üksildaseks. Järgmisel korral sooviksin just sõbrannadega punti asuda, kuigi olen suur egaoist ja sisimas kardan, et ei tule toime. Elame - näeme.

Bianka ütles ...

Ehk nüüd teised annavad märku, kas neil sinu blogi avamine sama aeglane on. Kellegi teise blogiga mul seda probleemi pole.

Ka mina varem ei öelnud sulle seda, sest kirjutasid harvemini ja külastasin su blogi samuti harva ;)

tyyp ütles ...

Mul kerib ka lõputult kaua su blogi lahti.
Tore, et reisima said! Ma ei teagi, kuidas ja kellega ja kas mul tulevikus reisid olema hakkavad. Mu senine reisikaaslane enam ei reisi. Tervis ei luba.

Emmeliina ütles ...

mõtlen, et see lahtikerimine võtab aega piltide pärast???
ega mul rohkem kelleltki küsida pole, sest Päevalill ja Anneli ei ole kurtnud. Aga kindlasti annan poegadele teada kui nad ükskord minu jaoks aega leiavad.

Tyyp - sellepärast mõtlesingi, et parem veel nüüd, kui lendamisega tervise pärast probleeme pole. Muidugi, see polnud pikk lend, branne mul Jaapanis ja meerikamaal käinud.