laupäev, 9. august 2014

Emmeliina folgiblogi

LÕUNANE MEELEOLU
Lainela kohviku noored teenindajad olid abivalmid ja sõbralikud. Kell polnud veel üks ja pealava esine tukkus tühjusest. Lavalt kostsid proovihelid. Kuidagi tuttavalt kõlas see akustiline kitarr. Noormees nautis täiega. Kui juba proov nii hästi sujub, mis siis veel esinemisest rääkida. Viskasin igaks juhuks kampsiku esimese pingi peale. Mine tea, kas ruumi jätkub. Ja õigesti tegin. Tunni ajaga oli plats rahvast täis ja muudkui tuli juurde.

UKERDAJAD

Nii omad, nagu oleks neid eluaeg tundnud. Saladuskatte all ütlen, et üht nendest olen ka. Aga muidu hakkasid nad silma ja kõrva viis aastat tagasi (arvan, et oli ikka viis). Kodulinna poisid laulsid ja mängisid pilli folgitänaval. Kaabu ees ja sendid sees. Koduteel laulis meil terve autotäis: kassike, tee peal ees, no mis ma teen, viskan kassi põõsasse (variatsioonidega, aga mõte jäi samaks)
Poistest on vahepeal mehed saanud. Ja õuelaulikutest tõeline bänd. Lavastuslik , sõnadega ja sõnumitega. Nali vaheldus tundehetkedega. Mina oma mittemuusiku kõrvaga läksin mõnd  lugu kuulates tagasi 40 aastat, progeRuja aega. Põnev ja plaati tahaks. Kohe kodus kuulata. Hiljem võtsin autogramme. Veelkord aitäh Lauri, Tanel,Tõnis, Mati. Ja rõõmustan koos Sinuga kallis vennapoeg Kaspar, et oled jälle muusika juures ja muusika on Sinu juures. Head pärituult!

VAHEPALA
Kui järgmised esinejad pille häälestasid, siis kommenteeris viiene Mariann: ei, see pole mulle sobilik. Õnneks on folgipaljususes võimalusi laste kuulmismeelt mitmekülgselt harida. Alati võib edasi liikuda. Kasvõi merekohinasse.
Lainelast leidsid mind kaks kodukandi brannet. Arvuti tagant ja ehmusid päris keeletuks. Et miks ma ei folgi. Küsisin, mis laval toimub. Parimas eas prouad vastasid, et meie Metsatöll on etem. Aga uusi asju on vaja kuulata. Et vanu meelde tuletada.

Peatänav oli meeleolukas. Nagu kõik aastad. Lihtsalt kulgeks ja vaatleks. Alati jääb midagi pildile. ja alati igale poole ei jõua. Seekord köitis muuseumi juures letike, kus kena ja teadlik näitsik andis võimaluse anda allkirja petitsioonile, millega nõudsime kakaotalunikele õiglast tasu. Sipake ikka maailmapäästmist.

Nüüd pean lõpetama, sest lapselapsed nõuavad oma. Jääkaru andis õnneks lendavad taldrikud, aga kõht tahab täitmist.
Metsalava ootab ka.
järgneb...

Kommentaare ei ole: