pühapäev, 11. september 2011

Pildikesi laadalt

...järjejutu viimane

Ikka veel muljetega Moretonis ja kuidagi ei saa neid vahvaid pilte teile näitamata jätta.

Lemmikpilt. Niinimetatud sekondtomatid olid mu pisikese sõrme otsa suurused


Kui käsitöö tegijaid nappis, siis muid tegemisi ei jõudnud ära vaadata - pildistada.

Silme ette tulid Middsommeri mõrvalugude küla nunnukonkursid. Ainult siin oli ilma muutuste kartusel kõik see staff telkide alla kogundatud.

Võib olla need, kes Palamuse laadal igasügisesed külalised, nende jaoks pole see elamus, aga mina kodumaa laadahoolik pole olnud. Ainult ühe korra Türil ja sealgi oli raske orienteeruda, sest odav turukaup tungis peale.
Siin oli ka mõnedes telkides plastmassi võidukäiku, aga jäi muude muljete varju.

See on alles riiul! Tegelikult müüd vähemalt kahes telgis omavalmistatud siidreid ja õllesid.
Ühel perel oli isegi kraan kaasas. Hinnad olid minu mõistes kobedad. Pisisiidri sai 1,5 naela eest ja suure 3 eest. Nagu oma maitset usaldades olen öelnud, et nn. õige õunasiider meenutab mulle vanaema kodust õunaveini. Paar lonksu teevad kohe hea tuju ja mekk, mis suhu jääb, on kuiv. Sellepärast ta kõikidele naistele ei sobi ja enamus inglannasid pidavat eelistama magusat pirnisiidrit.

Toidupakkujaid oli palju - juustud, vorstid, kastmed, lihad ja pirukad koogid - aga millised hinnad! Pisike piruk 2 naela.

Kuna tavalist laadatoitu ei tahtnud, siis tuli kas süda kõvaks teha, või osta.
Mul vedas. Ringi kolistades leidsin kirikutelgi, kus vaba annetuse toel toimis kohvik. Need koogid ja pirukad olid sama head, kui põhukirikus, kohv parajalt kange ja suhtumine inimeselik. Ei vaadatud, et mis sa vaene väljamaalane oma kahe naela eest nüüd nii palju ahnitsed. Hoopis juurde pakuti.
Putkas oleks selle eest saanud pisikese friikartuli portsu.


Kahjuks või õnneks olid küpsetised looriga kaetud ja nii nad jäidki. Ju ka siin maal tervisekaitse nõuded au sees.
Lilleseadetest on mul kümme pilti vähemalt, aga see tilluke võitis mu südame


Krüsanteemid olid beebipea suurused

Minu laadalemmik, kes spetsiaalselt minule poseeris!

võib esineda nii ja naa

Sain hiljem teada, et mitte just esimeses nooruses paar pidi oma uunikumidega mööda laatasid sõitma ja mina vaatasinet mis śee tädi seal nüüd selle traktoriga teeb
Müüjanoormehele sai kiitust avaldatud stiilse riietuse eest. šoti kaubast ei saa ma millegipärast tuimalt mööda minna. Õnneks on kõik kallis.

Laste lemmik tegi mindki hetkeks lapsemeelseks
rüütliturniiri kuulutaja
Kui suurel väljakul rüütlid olid kõhtu kinnitama läinud, siis toimus seal kogu aeg hobustega seonduvat: küll võidusõiduratsude demonstratsioon, küll pisikeste ponipiigade etteaste , mis pani emad ohkama ja isad oma sissetulekuid inventeerima, sest ilmselt see väga kallis lõbu on




Kahjuks ei jõudnud õigel ajal fotokat välja, kui rebasejahti imiteeriv mõisnik koos vähemalt kahekümne jahikoeraga platsilt läbi vuhises. Film, täitsa film!

Teistel platsidel toimus tagasihoidlikumaid ja intiimsemaid klounide etendusi ja kaugemal laval vahetusid noored muusikud.

Nagu juba eelmistes postitustes ütlesin oli rahvast ja koeri palju, aga mitte nii palju, et oleks tüütavaks muutunud. Ikka nägi ka.

Seitse tundi möödus tuhisedes. Hobused pakiti kaubikutesse ja rahvajuga hakkas autode poole suunduma. Kell hakkas kuus saama. Perenaine, kes peale lõunat laadaga liitus väitis, et nägi üksjagu joviaalseid inimesi. Mina mitte. Eks see sellepärast, et olen kodus harjunud.



5 kommentaari:

Udo ütles ...

Nagu oleks 16.50£ kokku hoidnud.
Tänud!

neiud ärevil ütles ...

Nii palju vaatamist.Lilleseaded on tõesti väga kaunid.

Emmeliina ütles ...

Kena, et siit emotsioone saite, siis läks täie ette.

ma ei tea, kas teil ka piltide laadimine juppjagu aega võtab?
mul see blogistamise piduriks lausa.

päevalill ütles ...

Nii palju meeleolu!Looriga kaetud toidunäited on fotol küll ilmetud ja võõrastavad,ei tea,kuidas tegelikkuses mõjusid.Mulle avaldas muljet telgi drapeeritud sein! On meiegi laatadel huvitavat,kui aega otsida.Aga seda jõuad igal aastal teha!
Oot-oot,ma kui säästlik inimene ei saa aru,kust V-A 16.50 kokku hoidis,vajan ju sama :D

Emmeliina ütles ...

Päevalill hea, nagu näed, ega seal loori juures eriti uudistajaid pole ka.
Aga kokkuhoiu probleemiga pead pöörduma selle peatüki esimese loo juurde st rüütlite juurde. Kui uuesti lõppu jõuad ongi kokkuhoid käes.

V-A põhjalik lugeja, nagu meesterahvad ikka :)