laupäev, 12. veebruar 2011

Fotojaht M nagu...


Kallis jahiseltskond Tiia, Tegelinski, ärevil Neiu, Köögikata, Killuke - kõik kes te enne seletuskirja kommenteerisite - tänan teid ja lisan, et foto pärineb aastast 2007

aga 1990-ndal oli nii: (väljavõtted Aluvere Toidutare päevikust)

*...Hirmus lugu oli vetsuga, sest kooli kuivkemmergud asusid teises maja otsas. Sinna ei julgenud eriti rahvast juhatada kuigi küürisime neid mis hirmus.

*Meie riigis oli harjutud, et teenindaja on kuningas ja klienti võib igal juhul retsida ja sõimata. Välismaalased olid niigi rõõmsad ja neilt õppisime loomulikkust ja naeratamise oskust. Õppisime, et ei pea oma vaesust häbenema. Alguses ei olnud meil tualette, mis oli tegelikult kohutav, sest vanas koolimajas ei olnud veevärki vaid ainult maja teises otsas kuivkäimla. Huumorimeelega saime sellest üle. Marika joonistas ühes ruumis, aga ilma usteta kahele kempsuboksile, ühele M ja teisele N. See tekitas alati elevust ja kuna ruumid olid puhtad, saime alguses hakkama. Hiljem muidugi lisandus veega kemps ja kraanikauss. A kust meie pidime teadma, et mujal maailmas on kuivkäimla turismitaludes tavaline ja ökoloogiline. Meie häbenesime silmad peast.

*Pika koolikoridori lõpus oli kuivkemmerg jube külm. Hommikuti polnud haruldus, kui koridori põrand oli jääs ja saabastega sai kemmergusse minnes liugu lasta. Veel elas seal vähemalt üks tige rott ja Ülle õpetusel võtsime köögist kaks potikaant ja neid orkestritaldrikutena vastamisi tagudes lähenesime kemmerguni. See oli elamus omaette ja võttis palju aega. Sellepärast sai baaridaam kempsus käia ainult ajal kui saal suletud või pidi kellegi ette appi kutsuma.

11 kommentaari:

Ti:a ütles ...

oot oot, kas see M poole peal põrandal on auk või praht? Noh nii või naa, see on üks kole koht :)

päevalill ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Köögikata ütles ...

eee...mmmmm...sedaet...mul tekkis tunne, et ma ei taha enam kunagi elus pissile...

neiud ärevil ütles ...

Kuidas seda M poolt kasutatakse?

tegelinski ütles ...

Miski muuseum või? Ei kujuta hästi ette, et kasutusel. Samas kuskilt just lugesin, kuidas keegi välisreisil sattus kempsu, kus vaid auk põrandas. Nii et kõike võib ette tulla...

päevalill ütles ...

Ee..ee..ei ole nagu samal lainel,ilus tubane tali,kõpitsedes läheb terviski tasapisi tugevamaks.TV ja raamatud aitavad ajal vurinal veereda.

enetimm ütles ...

lihtsalt priima :D

Eve ütles ...

:) Mälestusi lähiminevikust

A.I.V.O. ütles ...

Ja rääkige veel, et meil naisi diskrimineeritakse...
:D

Oudekki ütles ...

Väga täpne ja vaimukas teemalahendus. Võib-olla koloriidiga oleks võinud tsipa veel mängida.

TwD ütles ...

Hea, et selgitus tuli...