laupäev, 15. jaanuar 2011

Uut, ikka uut



Pool jaanuarist on ühel pool ja viimane aeg kultuurist kõnelda.
Eile olin kultuurne ja käisin kaunis majas muusikat kuulamas. Nimelt korraldas meie edumeelne vallavalitsus kena peo kenas uues hoones, kenas uues saalis kenade uuemeelsete meestega.
Nimelt oli esinejateks valitud C-jam.
Kes ei tea, siis neile harimiseks mõned kokkuvõtted siit ja sealt googeldades

Tsellokvartett C-jam
Neli meest, neli tooli, neli tsellot ja kaunis ja meeliköitev muusika.
Tsellokvartetis on ühendatud klassikaline keelpillikvartett, improvisatsiooniline big-band, metalne ja kaasakiskuv rock-muusika, tundlik ning emotsionaalne tsellokõla. See muusika ei jäta külmaks ühtegi kuulajat.

Kavasse on valitud kirev buklett teoseid maailma erinevate stiilide ja aja muusikast - (ilmselt olenevalt kontserti pikkusest) võib esinemisse kuuluda Händel, Brahms, Wagner, Popper, Lennon/McCartney, Anderson/Ulveus, Lloyd Webber, Johann Strauß, Rannap, Valgre jne ning ansamblitelt Bon Jovi, AC/DC, Boney M., Status Quo, Abba, Procol Harum, Queen, Billy Joel, Alice Cooper, ELO, Guns'n'Roses ja nii edasi.
Kõiki autoreid või ansambleid ma ära ei tundnud (harimatuse koht, nagu ikka), aga Abbat oli küll ;P

C-jam on tegutsetud on alates 2004 aasta sügisest. Tegemist on ainukese sellelaadse koosseisuga Eestis, mille liikmetel on kõigil klassikaline muusikaharidus. Ansambli seaded on ainulaadsed ja omapärased, ning neid saab kuulda vaid C-Jami enda esituses.
Kõik mehed töötavad ERSO-s


/uue aasta esimene kasulik ost/


Noored mehed panid ikka südame kiiremini tuksuma ja vere käima. Keegi ei saa kobiseda, et kultuuri nautimine igav on. Isegi kooli koristaja jalg tatsus.
Vahepalaks rääkis vallavanem, et kui tublid me ikka kõik oleme. Mis on tõde mis tõde. Sest pea kolmekümne kohalikuks elatud aasta jooksul pole ma nii palju pidulikku kohalikku rahvast koos näinud. Vaat mis tähendab uus maja. Koju tulles mööda laternatega palistet metsateed(! ) tundsin, et minust on ikka väga väga hoolitud.
Muuseas, raamatukogu on nüüd ka uus. Nii mugav ja mõnus, et külasta või iga päev.

Lubadus ka: kõige selle uue paistel püüan uuem välja näha.



2 kommentaari:

kukupai ütles ...

Ühte nendest poistest ma tean juba päris pikka aega, väga musikaalsest perest (ema ja kuus last on kõik muusikud)...

Emmeliina ütles ...

kukupai - olen tõesti vaimustuses!