reede, 5. november 2010

Udus

Siilike, kas sa moosi tõid?


Elas kord Üks tüdruk. Oma tavalist igapäevaelu - kasvas suureks, käis koolis, abiellus, lapsed sai. Kõik oleks võinudki igavalt edasi jääda, aga siis sattusid Tüdruku teele raskused. Neid tuli ustest ja akendest, ühekaupa ja korraga. Tüdruk otsutas raskused võita ja sõitis suurde linna. Raskustega võitlema. Õnneks oli tal seal sõber. Isegi mitu. Ei tulnud tal üksindust tunda, sest Bloginduse Branne oli ennast settinud klaasi taha ootama. Ole ainult valmis ja küsi. Saad vastuse või sõiduplaani. Mida iganes. Aitäh Helve!

Siia pidi tulema pilt. Kas näete? Mina ka ei näe. Udu ju...



Aga nagu veel vähe oleks olnud seadis saatus tema teele veel teisegi linna. Sõbraliku ja heade mõtete. Kõik oleks olnud OK, kuid kuigi linn oli sõbralik ja heade mõtetega, oli tüdruk seal üksi. Ühe päeva. Senikaua, kui ilmus Teine Hea Blogisõber. Ega tüdruk palju tahtnudki. Natuke teadmist, et Sõber olemas on. Kellega peale raskuste ületamist koos teed juua ja tähti vaadata. Aga kui vähe tahta, siis palju saad.

Aitähhh Bianka!

7 kommentaari:

neiud ärevil ütles ...

Hea ,kui inimesel on sõber.1 tõeline sõber on varandust väärt.Veel parem ,kui neid on 2.
Aga see jutuke tõi mu hinge kauge mälestuse.Just siis kui mu vanemad lapsed olid väikesed ,tuli see multikas tihti televiisorist.Mu vanem poeg rääkis alles mõni aeg tagasi ,et terve aeg ta ootas millal hobune udust välja tuleb ja iga kord ehmatas.
Selle järgi on tehtud ka teatrietendus"mõtted udus".Käisime kuu aega tagasi lasteaia lastega seda vaatamas.Täitsa vahva oli.

Bianka ütles ...

Kogu see muinaslugu räägib ikka kahepoolset rõõmust, mida sõpradega kokkusaamine pakub. Vaatamata murele.

Emmeliina ütles ...

kulla ärevil neiu - kui ma noor olin (määäletan määäletan)siis arvasin, et ainult noortel on sõbrad olulised. Et vana inimene on nii vana, et ei vaja midagi - isegi sõpru mitte. Nüüd olen vastupidisel arusaamal. Aga film ja raamat on tõesti head, arvan, et etendus ka.

Bianka, eks ole ju kahekesi vaadates neid tähti kuidagi rohkem ja ilusamad on nad ka.

helle ütles ...

Sõpruse teemal tahan lisada seda, et meie sõbrad on veel need luust ka lihast, reaalsetes suhetes küpsenud, mitte need FB sõbrad, keda ma iga päev tõrjun, aga ikka neid tuleb uksest-aknast(arvuti).
Mul on häid sõpru kooli- ja ülikooliajast, uuemal ajal on tekkinud juurde palju väga häid tuttavaid. Tegelikult ei teegi päris täpselt vahet.
Vanasti nimetati "kirjasõbrad", mäletate? Nüüd on blogisõbrad ja feissbuki sõbrad.
Hea, et vähemalt üksi ennast ei tunne.

Helve ütles ...

Alati Teie Teenistuses, Sõbrad!

neiud ärevil ütles ...

Nõuka ajast hea musketäride tunnuslause:"1 kõigi ,kõik ühe eest..."

Emmeliina ütles ...

Helle - tegelt kõlaks kirjasõbrad tõesti paremini :)
Helve - uus tunnuslause! (oleme moodsa aja inimesed)

ärevil neiu - teine tunnuslause :)