neljapäev, 10. juuli 2008

Elamise paigad ja kohad

vastuseks toompeale alustan viiest viimasest
Elamise paigad
olen küllalt ühepaikne. lapsepõlve ring: Väike - Maarja sünnitusmaja, Pudivere küla (vanaema Nete kodu), 8 km. Maarjast, Määri küla (teise vanaema vanaisa kodu), 12 km. Maarjast, Simuna (kirik ja surnuaed) 17 km. Maarjast. Kokku elasin Väike - Maarjas pea 20 aastat, praegu elab seal veel ainult ema.
töö ja kooliring: Simunas olin aastakese kooliõpetaja, siis Viljandi kultuurikool ja jälle tagasi Maarjasse
perering: mehega tuttavaks saime Haljalas, kus sõbranna töötas, tulevane käis Tallinnas koolis ja tema kodukoht nn. idablokis Sompas (praegu elab seal majas üks tema vendadest)
elama asusime ikka Väike - Maarjasse ja kuue aasta pärast Rakvere ligidale.

elamise paigad: titena ema isaga pisikestes puuosmikutes, viie aastaselt kolisime vastvalminud mugavustega alevi korterisse (vann, Wasserclossett, telefon), hiljem ridamajja.
mehega saatuse narrimisel oli meie esimene korter vanas Väike - Maarja haiglas, kus magamistoas oli omaaegne sünnitusosakond ! Hiljem kolm kortermaja korterit Rakvere ääres, ikka nii, et kui uus laps, siis üks tuba juures ja 8 aastat paralleelselt korteriga vana Aluvere koolimaja viis kilti kodust (nüüd juba kümme aastat tagasi)
praegu: viimane korter Rakvere külje all metsatukas põllu peal juba 18 aastat, suvekodu pole

unistus ja ideaal: aleviku või väikelinna puumaja, mansartkorruse ja verandaga + suvekodu maal metsas (aitaks palksaunast küll)

2 kommentaari:

toompeale ütles ...

Sa oled õnnelik, et elad seal, kus juured!
unistused vii ellu!
otsi selleks usinalt radasid ja võimalusi ning kindlasti leiad!

soovin Sulle Su unistuse täitumist: vähemalt palkmaja metsa sees kui mitte kogu unistust!

Emmeliina ütles ...

aitäh südamest tuleva eest, kuigi vahest tundub, et paiksus pole alati voorus. sellepärast tassingi kõike mis mul on kaasas ja vaatan lahtiste silmade - kõrvadega mööda Eestimaad ringi.