reede, 26. november 2021

Nali pole mind maha jätnud

 

Ei saanudki kuupäeva 21.11.2021 pealkirjaks kasutada. Lihtsalt resideerusin Väikeses Maarjas ja seal on 1000 ja 1 tegemist. Näiteks

..Tuunikala salat kodujuustuga ning kaneelikad




või maitsev kanasalat 

või...odrakarask singitükkidega

jne. jne Pilte on sellest sügisest ema juures kümneid

ja muidugi ema


Täna aga varastasin aega ja olen üle hulga aja hommikul kodus. Aeg enda jaoks. Ja mida mina teen? Kolan nigu totu FB-s, jälgin murefoorumit ning pean üksinda kovisiooni. Selle asemel, et Midsomeri mõrvasid lahendada, mis on hulga tervislikum. Sekka korteri koristust ja muid meeldivaid tegevusi st. sobran riietes. samas on mul tekkinud mitmeid küsimusi:

Kes leiab korterist tolmuluua (teate küll, selline värviline nuustik) muidugi koos mulluse tolmuga?

Miks on nõudepesunuustik (pisike küll, aga ikka) kraanikausi ees põrandal?

Miks on võipaki küljest näkitsetud (hiir? Viplala?)

Kuidas saab inimesel olla kahes kohvris kokku 37 õhukest ja mitte väga õhukest salli?

Mul on 1 kolleeg, kes kogu aeg kommenteerib mu rõivavalikut. Ta teeb seda trepil, kus olen kõige haavatavam. st ripun kättpidi käsipuu küljes. Näiteks:

-sa täna kohe mustas?- (minu jaoks on hingedepäev sobiv musta pluusi päev.

-ooo, sa täna kohe valges!- kadripäev ju! 

selle eilse lahendasin omast arust andekalt nii, et isegi üks pisike, aga tähelepanelik piiga pani tähele: õpetaja, sul oli enne valge pluus ja nüüd on must (lihtsalt oli vaja juuksurisse minna)

-sul kohe triibuline kleit, oled justkui meremeest (kleit 1.beeži ja valge triibuline, jummala tagasihoidlik, ma pole nendes värvides meremeest näinud)

-sul kohe triibuline kleit, oled justkui Sipsik (kombinatsioon hallist, mustast ja terrakotast)

Kui panin halli ülikonna (moodne sõna, ajakirjast leidsin, meie ajal öeldi pükskostüüm) alla roosa pluusi, siis järgnes muidugi "mida vanem eit, seda roosam kleit".

See on põnev mäng ja annab koolipäevale vürtsi. Järgmiseks nädalaks on mul varuks musta-valge ruuduline tuunika (ei tea, kas talle tuleb silme ette malelaud, aga nii andekas ta ilmselt pole)

Kohe tegemist igapäevaselt seal koolis, lisaks veel hariduse andmine.

Teine äärmus on branne, kelle aeg ajalt enda pidevast kasvamisest fotodega märku annan. Tagasisidet küsides, et kas ja kuidas sobib saan vastuseks: sa ju tead, et ma riideid ei vaata. Õnneks on teine branne veel. 

Tolmuhari ilmus välja koduste riiete kapist. Müstika!

Kolmanda klassi muusikatunnis kordasin või õppisin, ega enam ei mäleta, väljendeid, mis minu praegust olukorda iseloomustavad.

Diminuendo (kahanedes)

Crescendo (kasvades)

Möödunud aasta samal kuupäeval soovisin vabaneda liigsest ballastist. Nii et ikka diminuendo. Aga peale jääb crescendo. Muusikaga pole siin midagi pistmist. Lihtsalt vägivaldne tõlgendus aasta vahetamisele.


6 kommentaari:

päevalill ütles ...

Pole ka just kõige tähelepanelikum sõbra-variant, kuigi ringkonnakeskmisest olen suurem rõiva- ja kangahuviline. Kuid vanus teeb oma töö. Vastan nii endale kui sõpradele, et see on ju täiesti ükskõik, mitu halli või musta kleiti vanainimesel on! Aga eiran seda sarkasmi endas ja ostan rõõmsalt veel ühe, kui ikka Humanas väärtuslikule sattun. Mõnikord on see hall kleit meil koguni sinine või vanaroosa! Sama kõik minu sõpradel.

Bianka ütles ...

Kuna mina tööl ei käi, seega pole garderoobi uuendamisel erilist mõtet. Praeguste riietega saaks vist surmatunnini läbi. Aga... muidugi ma ostan aeg-ajalt mõne uue hilbu. Ja seda põhjusel, et tütre pere sünnipäevadel tehakse pilti. Ja ma ei taha neil piltidel välja näha samasuguses kostüümis.

Selle aasta jõuluriided on ka juba välja valitud, sedapuhku küll kombinatsioon juba olemasolevast mustast kleidist ja hõbedasest tuunikast selle peale. Tegin aegsasti ära ka inventuuri oma sukkpükste hulgas. Mis mahuvad jalga, ja millel pole lootustki. Et ei peaks ennast enne pidu närvi ajama.

tegelinski ütles ...

Juba seepärast peab tööl käima, et elamusi saada ;)

HelveL ütles ...

Kaunist sünnipäeva!

tegelinski ütles ...

Õnnesoovid sünnipäevaks!

Emmeliina ütles ...

Läks ja laulis, nagu vanarahvas ütles!