neljapäev, 27. oktoober 2011

arvamine

auahnust riivav

oo mulle meeldib blog trrrrr

nu see järjekord, see 100 piires liitmine ja lahutamine

nemad juba oskavad!

pärast Ringvaate saadet oli mu lugejaskond kasvanud
ütleme, et 200-st 1800-ni nagu meetripuu näitas

vaatsin siis edevusest et no kas olen saja loetava hulgas?

üks päev ja teine päev ja nii edasi...
ei olnud

loomulikult,

nüüd tean

aga kuidagi petetu tunne tuli peale

õnneks teised olid
neil ju ka meetermõõdustik peal







11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Blogtrees lähevad arvesse ainult blogtree kaudu tehtavad külastused. Tõenäoliselt tulid lugejad pärast saatevaatamist Sinu blogisse otse või Google'i otsingu kaudu või tuttavate soovitusel või mitut muud teekonda pidi, aga mitte blogtree kaudu. Seepärast Sa saja hulgas polegi. Ise olen olnud nii kolmas kui ka üldse sajast väljas ja ausalt öeldes on see juba päris ükskõik, sest enamik lugejaid tuleb ikkagi teisi teid pidi, blogtree esilehe kaudu tuleb juhuslikum publik, need, kes juba harjunud käima, tulevad enamasti mujalt. Tänapäeva arvutitehnika ja internetivõimalused pakuvad ju nii palju lugematuleku võimalusi.

Aga nüüd hoopis tähtsamast. Sulle täiesti võõra inimesena tahan Sind tänada nende ilusate emotsioonide eest, mida sain saatest Sinust ja Su pojast. Soovin teile mõlemale elujõudu ja ikka kestvat armastust. Olete väga toredad inimesed.

Emmeliina ütles ...

aitäh, armas inimene, ma nüüd targem.

ja hoopis tähtsam on tõesti hoopis tähtsam

PS: ei võta postitust maha, vaid lähen nurka häbenema

neiud ärevil ütles ...

Pealegi oleme olemas meie sinu püsilugejad, kellele ei lähe korda mitte mingisugused numbrid ja arvud ning meile loeb ainult sinu südamesoojusega kirjutatud lood elust enesest.
Seda, et sa oled armas ja südamlik inimene teadsin ma juba enne seda saadetki.:D

tegelinski ütles ...

Mina olen sind küll 100 loetavama hulgas näinud... ja kadeduses küüsa närind :D ...tegelikult tunnen ainult siirast rõõmu, kui teistel hästi läheb, ja saadet vaatasin ka. Ole ikka tubli edasi!

Emmeliina ütles ...

kallid sõbrad, ah ma ise ka ei tea,mis uss mulle sisse läks.

ussimaarjapäev ammu möödas ja ussid peaksid urus olema.

ei maksa loodusseadusi eirata :D

tegelinski ütles ...

no kuule, see pole mingi uss ju, see nii loomulik, et MINA TAHAN KA. See pole võõras, tunnen seda tunnet igakord, kui mingit lotovõitu pealt näen. Kadedusest pole juttugi, aga MINA TAHAN KA :)
Tegelikult on igasugused rahamängud telekas jubedad, sest enamasti jäävad nad ju rahast ilma, mina annaks igaühele, kes tahtma on tulnud, kasvõi natu-natukene :P

tegelinski ütles ...

mis puutub sellesse numbrisse blogi ülaserval, siis võid uhke olla! Minu kõige suurem number oli siis, kui ma õe tehtud pildi "rebane puu otsas" blogisse panin ja sõbrants lingi FB-s üles riputas. Nii et minu enda osatähtsus mu edu juures oli nullilähedane.
...
Saladuskatte all ütlen sulle, mida all time statistika ütleb - sellele postitusele - rebane puu otsas - on kordi suurem loetavus olnud (2,526 Pageviews) kui mu enda kõige edukamal vaimusünnitusel (179 Pageviews).
ehhh. võtab ohkama ...

Bianka ütles ...

Kulla, Emmeliina, olen sulle blogtree ja lugejate hingeelust varemgi rääkinud, aga oled vist unustanud. ja kuna kordamine on tarkuse ema, siis jagan siin uuesti oma arusaamist asjast.

Blogtree top kujutab endast kuuajalise perioodi külastuste järjestust. Ja postituste regulaarsus on sealjuures väga oluline. Üks hittpostitus või viide kusagilt mujalt su blogisse, teeb küll ühekordse rekordi, aga hajub kuu aja peale ära. Regulaarne olid sa Inglismaal olles, ja nii jõudsid ka TOP100-sse. Minu arust ei kujune TOP100 mitte üksnes esilehel figureerimise ja sealt sinu blogisse jõudmise baasil, vaid arvesse tulevad kõigi nende külastused, kes ise on registreerunud blogtree kasutajatena. Mujalt mingite otseviidete abil tulnud juhukülastajad aga seda edetabelit ei mõjuta. Seega blogtree näitab nagu pingerida blogijate poolt teiste lugemise sagedusest. Aga võib-olla on mängus veel mingid asjaolud, ma olen seda järeldanud iseenda blogi seal figureerimise või väljakukkumise põhjal.

Üldse on lugejate arvu juures kaks olulist poolt, uute lugejate tähelepanu köitmine ja teiseks nende hoidmine. Esimesega saad sa väga hästi hakkama, sest lood on sul head ja selline kampaania, nagu sul oli, toob neid samuti juurde. Aga lugejate hoidmisega on sul lugu pisut kehvem. Sa kaod mõnikord tükiks ajaks ega kirjuta midagi. Keegi tundmatu uus lugeja, kes sattus vaimustusse sinu blogist, kaotab lootuse ja unustab su aadressi, kui uusi jutte enam ei tule. Ja siis jäävad sind ikka lugema need vanad sõbrad, kes ennegi ;)

Aga on seda laiemat populaarsust vajagi? Ma ise arvan vaheldumisi, et sel pole mingit mõtet ja siis vahepeal jälle tundub mulle, et ikkagi tasub pildil püsida, sest nii jõuab sinu öeldu laiemale kandepinnale. Edevusest rääkimata ;)

helle ütles ...

Kust sa, Bianka, kõike seda tead?
Mulle tundus ka see blogtree värk kuidagi pime ja läbipaistmatu. Täitsa hariv oli neid kommentaare lugeda.
Vaatasin ka oma statistika üle ja leidsin üllatusega, et minu üle aegade populaarseim postitus oli/on "orhideede hooldamine" - kaugelt üle 3 tuhande külastuse.

Bianka ütles ...

Nagu ma ütlesin, olen oma ja mõne teise blogi esinemissageduse järgi seda järeldanud (see ei pruugi küll lõplik tõde olla). Nagu mul oli hiljuti üks palju kommentaare saanud lugu, mis lennutas mu 20.kohale. Aga varsti olin TOP-st täitsa kadunud, kuna midagi uut peale ei tulnud ;) Arvan, et kui ma kirjutamist liiga kauaks unarusse ei jäta, siis pole sinna tagasi saamine mul raske, kuna siiski üsna suur seltskond mäletab ja loeb minu blogi. Nii et blogi hetkeseis TOP100-s ei näita küll üheselt selle populaarsuse taset, aga midagi siiski.

Blogid, kellel on oma kindel lugejaskond ja stabiilne esinemisssagedus, püsivad seal kogu aeg sees. Aga kuidas see piisavalt suur püsilugejate valim saada, selleks on erinevaid võimalusi. Kas kirjutada küllaltki isiklikest asjadest, erutavatest probleemidest või lihtsalt mingit vaimukat, huvipakkuvat või muidu head teksti. Aga sinu orhideede lugu võib ruulida googli kaudu tulejate tõttu, sest orhideekasvatajal tekib ikka küsimusi ;)

helle ütles ...

Orhidee hooldamine tuleb muidugi googli kaudu, samuti minu isikliku TOP5 lood.
Sellest ma olen ammu aru saanud, et loeb kirjutamise tihedus, et topis sees olla. Vahel ma vaatan, et olen langenud päris lõppu või isegi jäänud välja, siis aga kirjutan paar lugu ja saan ülespoole. Ega mulle see enam eriti tähtis tundu, algul küll, kus ma oma blogiga asun.
Samas mõtlen päris tihti, et mõned hiljutised esiblogijad on päriselt ära kadunud.
Suhteliselt stabiilne on see seltskond, keda mina olen harjunud lugema ja kommenteerima. Nende püsikate pärast ma vist olengi veel siin, mine tea.