kolmapäev, 11. aprill 2012

Kolm hästi pikka pai

...ja palju palju rohkemgi jätkus mulle seoses lapselapse laenamisega. Mõtteid tekkis ka. Ja tähelepanekuid.

Kui nutikas peab tänapäeva äsja kolme aastaseks saanud  poisipõnni vanaema olema?
Hea, kui ta oskaks legodest vähemalt ATV kokku panna, helikopterist ei maksa ilmselt unistada.
Hea, kui ta teaks misasi on Pikne MCqueen.
Kena, kui ta leiaks Youtubest üles kõik Kummipea laulud (kuigi see on juba minevik) ja Jänku Jussi lood on hoopis etemad
Hea, kui ta leiaks õues sellist tegevust ilmadega, mis pole ei talv ega kevad ja kus heledapoolne kombekas (1tk.) kaitsevärvi ei moonduks.
Hädavajalik on, et ta ei sekkuks mängu tüütute vaheklippidega nagu näiteks "hakkame nüüd sööma" või "hammaste pesemise aeg".
Hädavajalik on, et need eelpool mainitud tegevused ikkagi sooritatud saaks.
Hea, peaaegu hädavajalik on teada vähemalt kümmet lastelaulu, mis pole unelauluks väga kurvad. Keelatud on "uinu vaikselt mu lind", "unemati juurde teele nüüd", "uni uue kuue annab", "mina ei taha veel magama jääda" , sest kõik eelpoolmainitud on liiga kurvad ja väljenduvad koduigatsuses.
Parimad palad on ise väljamõeldud regilaulud möödunud päeva sündmustest. Peale 75-ndat salmi võib teid oodata edu ja saate vaikselt toast välja hiilida.
Hädavajalik on, et "Hunt ja seitse kitsetalle" oleks leebe töötlusega st. et Hunt ei sööks tallesid (no mida ta siis lõppude lõpuks nendega teeks, kas kodustaks)

Praegu st. lõunauinaku ajal õpin arvuti abiga Kuusalu hällilaulu (Heia tuia - lase kiike käia, ää ????Muri tuli vasta, kepi käes, koti seljas, suured tossud jalas) ja pean ütlema, et mitte edukalt.
Lisaks püüan ühele legomehikesele raadiosaatjat külge monteerida ja pean ütlema, et mitte eriti edukalt.

Ja kindlasti te ei tea, et "papagoi" võib olla kokku kõik mis tahes, ainult mitte see kirevate sulgedega lind.
Unustage ära kõik "ära tee, roni, hüppa, jookse jne, kui te ei suuda küllalt kiiresti põhjendust leida, siis pole mõtet suud kulutada. Targem on olukorda muuta ja sujuvalt suunata teistele ja ohutumatele jahimaadele.
Lause: Palun mahla, sest see tee on juba nii vanaks jäänud (püüd sisse joota kummeliteed), on nii tõde kui tõde, sest tee sai keedetud tund tagasi.
Jälgimine on kuld, keelamine pole isegi hõbe, vaid tükk tühja sõnamulinat.
Reeglite teadmine on hoopis olulisem. 

Mis siis ikka - vutvutvut raamatukokku ja järgmine "Pere ja kodu" number öökapile.

Pildiseeria 29. märts manaisa - manaema juures






Sellele vaatamata olen saanud "kolm hästi pikka pai" ja maailma kaunimad salasõnad, mida ma teile ei ütle.




8 kommentaari:

Alice ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
neiud ärevil ütles ...

Ma tean küll neid kõiki meie arvates nii keerulisi, aga laste arvates nii igapäevaseid asju. Tean täpselt mis tunne see on. Mul olid just nädalavahetus 4 lapsega ja kõige pisem korrutas mulle, et ma olen nii armas ja siis vanuselt järgmine tahtis hästi valusat vett juua. Sellised hetked on nii armsad ja unustamatud ja vajalikud, et ilma nendeta pole meie elu üldse see päris õige ja hea. Jõudu meile, kes me oleme oma lastelastele alati olemas, kui nemad meid vajavad ja samas on ka nemad meile nii olulised, et ilma nendeta ei kujutaks jälle elu ette.

Kaamos ütles ...

Hahaaa... (ei saa end taltsutada..) hahaaa!
Selles on nii naeru kui natuke emotsiooni "ma tean, mis tunne see on!", sest pole vahet - poisid või tüdrukud - olukord on sama :D

soodoma ja gomorra ütles ...

Neil lastelastel on sinuga ikka hullupööra vedanud!

tyyp ütles ...

väga mehine väike mees. superpildid!

kukupai ütles ...

No mul sutsu vanemad ja loomulikult sedajagu nutikamad ka, aga nendega annab juba läbirääkimisi pidada :) Tegelikult on alati andnud...

tegelinski ütles ...

Naersin nii, et silmad märjad :)
Palju tuli tuttav ette ka...

Emmeliina ütles ...

tore, et meil kõigil jätkub lapsemeelsust!