teisipäev, 20. detsember 2016

Kui sa räägid, siis ma ei saa mõelda

Sellise lausega edastati mulle selge ja konkreetne sõnum. Rääkimine tähendab umbes seda:
-Pane riidesse!-
-Kammime pea ära!-
-Peseme hambad ja lähme magama!-
Eks ole, ilma nendeta oleks ju täielik puhkus. Aga nüüd tuleb tüütu vanaema, räägib ja ei lase mõelda veel ka. Mis elu see on.

Pühapäeva õhtul oli saunapäev. Kui puudub korralik vann tuleb selle pisikese titevanniga hakkama saada. Dušinurgas. Kunagi ammu paigutasin vanni koos Marianniga sauna põrandale. Ise koos sõbrannaga paigutusime saunalavale. Mariann sulistas kenasti vannivahus. Äkki kõlas uksele koputus. Alt -naabrimees, pehmelt öeldes mitte kõige paremas tujus: Te uputate mind. lagi tilgub! Järelvaatlusel selgus, et vannis oli vannivaht ja Mariann. Vett enam polnud.

Esmaspäeval lisandusid uued mängud. Lemmikutega - autodega. Ralliraja ehitasime kohalikust materjalist st. vanaema tühjadest veepudelitest. Asi läks nii loominguliseks, et mängisime lõpuks Hot Wheelsi (mingi rahateenijate leiutisauto) bowlingut. Hea, kui on pikk-pikk koridor, loomulikult ilma vaipadeta.
Kooli mängimine oli endiselt jõus, aga nõudis uusi väljundeid.
Kõige raskem on see, et tegevused vahetuvad tal 10 min. intervallidega. Keskendumisraskused.

Õhtul külastas meid Branne, kes oli kunagi maabranne, kuid kellest olude sunnil sai poole kohaga linnabranne. Mariannile see ei meeldinud, et pidime veidi tööd tegema. Branne toodud kommid ei sobinud ja ühtaegu ei sobinud enam miski. Võitlesin ennast kehtestama ja hiljem polnud väga vigagi. Alati saab hullem olla.

Fotomälestused aastast 2010

Aqva jõulupeol


......vanaemaga
ja vanavanaemaga

Ilmast ka



lumerohkus


Kommentaare ei ole: