laupäev, 30. märts 2013

Lipsuga mees


Kes mõtleb, et ma President Ilvesest rääkida tahan, peab pettuma. Ei lähe, ei taha ja ei oska  ajakirjanike leivast raasukesi noppida.

Meie vastuvõtjaks oli eile lipsuga mees, kes sai nelja aastaseks.


Nelja aastasel on jubapisike  kroonika Vanaema Liina blogis

2009
 http://emmeliina.blogspot.com/2009/03/uueke.html
http://emmeliina.blogspot.com/2009/04/nagu-kaks-tilka-vett.html

2010
http://emmeliina.blogspot.com/2010/03/igal-uhel-on-ju-igal-uhel-on-ju.html

ja sadu fotosid.

Tore sünnipäevatamine algas paar päeva enne õiget aega teatrietendusega "Kunksmoor ja kapten Trumm". See oli lapselapse ja vanaema ühisaeg. Kuna ennegi teatrites käidud, siis lausa "ahaa" elamust ei tekkinud.  Mõned küsimused küll: miks kapten Trumm ei ole paks? Miks Kunksmoor kurjaks läks? Eks neid oleks veel tulnud, aga etenduse ajal peab ju kuss olema.

Päris pidupäev langes esimest korda Suurele Reedele. Külalisteks olid kolm tüdrukut vanuses 3, 5 ja 8. Ning muidugi väikevend, keda tuli pea kogu aeg hoida autode võidusõidurajast ohutusse kaugusse.
Õnnelik Põnn, kellel vanaemad-vanaisad ligidalt võtta ja vanavanaemad ka. Ning onud ja pisisugulased. Kui väike vanaema telefonis küsis, et mida kingiks tahad, siis vastas Juss: mul juba üks kink on :D

Peoperemees võttis meid viisakalt vastu, näitas, kuhu üleriided panna, tänas kinkide eest. Isa säras uhkusest. Hiljem saatis kenasti ära ka. Ühesõnaga - lips oli ikka asja ette.

Kui noored mehed lastega asjatasid, siis said naised jututada teema üle "meeskasvatajad lasteaias" . Töötasu pole ilmselt see kõige määravam - asi on suhtumises ja ameti ebapopulaarsuses. Vist. Tegelikult on sellest kahju. Õnneks käib üha rohkem isasid lapsi toomas- viimas. Minu ajal. st. 70-ndatel käis lasteaias lapsel järgi ÜKS mees. See ka meremees ja kaks korda aastas, kui kaugsõidust koju tuli.
Aitäh, mu suured pojad, et te nii mõnusalt lastelembesed olete!

Täna pidu jätkub. Veel sugulasi, mis on sulaselge rõõm! Ega külmal ajal korteris eriti ruumi asjatada  pole. Õnneks mahub häid .....palju ühte lauta.

Aaa, veel pean ütlema, et Rakveres asuva Päts sahvri toodang on tõesti muljetavaldav. Eriti pühadene pasha.

Koju tulles leidsin toakaselt üle hulga aja õie. See kask kingiti Poeg 3 ehk sünnipäevalapse isa sündimisel 26 aastat tagasi. Küll lill  teab, mis rõõmu teeb.






7 kommentaari:

helle ütles ...

Nii tore!

Mulle on jäänud mulje, et uuemal ajal on isad hakanud rohkem lastega tegelema(kui neid isasid ikka on).
Ma ei tea, kas vanaema staatusest on uhkemaid veel!

Bianka ütles ...

Oled õnnelik vanaema!

soodoma ja gomorra ütles ...

Milline hoog:)
Õnne!

Hundi ulg ütles ...

Helle, on küll - vanaisa staatus :)

Kahjuks on nende meestega nii, et nad satuvad pisut suurema tähelepanu ja eelarvamuste alla. Mees, kes tahab lastega tegeleda kutsetööna äratab eriti tänapäeval... kahtlust? Teame kõik ka juhtumeid, kus põhjendusega, kuid ega need üksikjuhtumid kasvataja-õpetajaameti populaarsust meeste hulgas ja silmis eriti ei tõsta.

P.S. Üks mu lastest alustas kunagi kooliteed rahvusvahelises koolis. Tema elu esimene õpetaja oli meesterahvas, avalikult mittetraditsioonilise orientatsiooniga. Kellelgi lastevanematest ei tekkinud sellest hüsteeriat.
Üks teine laps alustas kooliteed koolis, kus meeskoolijuht on "salaja" teise orientatsiooniga, mitmed naisõpetajadki olid tollal ilmselt vabameelsed oma tüdrukutest õpilastega. Võtsime oma lapse sellest koolist ära - eelarvamuste tõttu.

Emmeliina ütles ...

hr. Hunt
sinu seisukohaga tuli ka me teine poeg kohe välja. Ta töötab põhikoolis, küll IT alal ja seal pole ühtegi meesõpetajat. Mis me siis veel lasteaiast räägime.
Saaks vähemalt isad- vanaisad lastega koos matkama ja väljasõitudele.
Orientatsiooniteemal on meie kodulaua ümber tuliseid vaidlusi peetud ja ühist seisukohta pole leitud.

soodoma ja gomorra ütles ...

Oh, orientatsiooniteemadel on ka meie kodulaua taga tuliseid vaidlusi maha peetud:)

aga rääkides meesõpetajatest, siis minu teise poisi klassijuhataja oli meesterahvas, kellest sai poisile nii suur autoriteet, et suhtleb temaga siiani ja arutab ja usaldab talle asju, mida ta mitte kellegi teisega ei jaga.
Mille tulemusel julgen arvata, et meesõpetajad oleks lausa hädavajalikud.

Emmeliina ütles ...

meesõpetajad on tõesti asendamatu autoriteet, eriti poistele. ja kui veel hea ainetundja koos särava isiksusega, siis muudab see kindlasti koolimaailma.