esmaspäev, 28. märts 2016

80 aastane, kes spaatas ennast 10 aastat nooremaks


Matkast vaevalt viis päeva möödas saabus aeg enda vanusega uuesti tegelema hakata. Kuna spaatamine moes, siis miks mitte seda nippi proovida.
Kollektiiv oli asja kenasti minu eest ära otsustanud. Sõit läks Njarvajeesuu nagu nõuka ajal öeldi.
Spaa nimi Meresuu, kus lubati olla alati minu jaoks olemas.
Seltsis sõitmine oli seiklus omaette. Pinginaabril loksus kotis sünnipäeva vahuvein, mille ta võttis nõuks pärast ühislaulu avada. No avas natuke liiga. Üksjagu jäi veel pudelisse ka. Lõbus oli ikkagi kuigi pepualune veidi lirtsus.

Ega mul selle paigaga esmakordne kohtumine polnud. Kuus aastat tagasi, kuumal maikuu päeval sai kolatud ja pildistatud ka. Kaevasin nüüd määlestused üles.

 http://emmeliina.blogspot.com.ee/2010/05/suvised-rannud-i.html

 http://emmeliina-pildid.blogspot.com.ee/2010/05/18mai-retk.html

Rohkem kui 25 aednikku tubadesse paigutatud ja korrused üle vaadatud riietusime valgesse ja läksime lõõgastuma.


Liftist välja astudes kohtasime oma lasteaiarühma noormeest, kes argipäevadel mu paras peavalu. Tema keskmisest kaunima välimusega isa vedas A-d ja tema õde järele (kohvrit ka) Ema kõndis uhkelt ees nagu kreeka jumalanna. Kui isa meid nägi, siis vaatas silmad suured nagu taldrikud ja hääle värisedes teatas pojale: Vaata kui palju kasvatajaid! Veekeskusesse nad koos meiega ei jõudnud.

Meresuu spaa osa on mõnus ja soe. Saunad, mullid ja vannid - nagu kodus. Neli tundi möödus mitte lennates vaid mulistades. Siis tegelesime natuke enda ilustamisega ja marsmarssmarss sööma, sest nälga tahtis silmanägemist ära võtta. Rahvast oli palju, toitu ka. Ainuke, millega nad suutsid mind üllatad olid kaneelised baklažaanid. Kolleeg arvas, et kokal läksid maitseainetopsid segi. Mulle maitses. nagu ikka uus ja huvitav.

Aga siis saabus tõehetk. Ei mingit tantsu ega tagaajamist. Punane klaver uhkes üksinduses söögisaali nurgas. ........
keelumärk peal ja puha...


 Istusime siis kuue unetuga lounges ja limpsisime jooke. Ühe nimi oli "must venelane" ja teise nimi "valge venelane" Baarman ütles. Õnnetud kõndisid mööda ja küsisid töötajalt, et kas Narva on veel kaugel. Ega seal pole samuti neljapäeval midagi teha. Mis sest, et reede tuleb Suur.
Lõpuks leidsid meie seltsikese 2 meest koos "Eesti mänguga". Tunni jooksul tunnistati meid Virumaa targemateks aednikeks.

Uni tuli hea ja tervislik. Otsisin riiulist unejutte. Keegi oli "Kivid ja leib" pihta pannud. Leidsin kolm ainukest ...
Palati ei vabandust toakaaslane küsis, et kas jõudsin Spockiga ühele poole. Pidin teda kurvastama.

 Hommik algas loomulikult söögi nautimisega. Kuna toanaaber sünnipäevakinki laskis kehale määrida (meemassaž), otsustasin enne ärasõitu väikse tiiru teha, et kohalikke vaatamisväärsusi nautida. Kõik imelik sai pildile ja tuhat asja jäi veel üle.
Alguses harjutasin toast....

......siis läksin õue
.........
....

Bussis kodu poole vurades tundsin kuidas 10 aastat turjalt kadunud olid.

Alla kirjutanud Emmeliina, 70 aastane

2 kommentaari:

HelveL ütles ...

No kui sa iga nädalavahetusega 10 aastat nooremaks saad, siis... appikene! :)
Aga tubli oled, et end järjest nooremana tunned!

Emmeliina ütles ...

saaks jah "vanadesse pükstesse" tagasi. Kui mitte kaalult, siis vähemalt vanuselt :)