teisipäev, 4. august 2015

Kolme saare saagad



Otsisin pealkirja küll muusikateostest, küll kirjandusest, aga kuidagi polnud seda õiget. Täna siis leidsin. Miks mitte.

Seda enam, et üks esimesi põhjamaade saagasid pajatab müütilisest sündmusest, kus Ojamaa (Gotland) ei suutnud oma elanikke ära toita ja kolmandik rändas Dagaipi (Hiiumaa) saarele. Läänemaa idarannikut kujutatakse ohtlike ja kummaliste mütoloogiliste olendite elupaigana. Vastupidiselt saagakirjutajatele ei ole mul kirjeldada veriseid sõjaretki, vaid rahulikku igapäevast puhkuselu. Seda, mille peale saagakirjanikud ei hakanud auru ja aega raiskma.

SAAREMAA - elupaik kui vabaõhumuuseum

Kui Virumaa korterelanik Kuressaare bussi astub-istub on see juba seikluse algus. Kuna mul puuduvad igasugu sidemed ja juured meretagustega, siis olen Saarel käinud kokku neli korda: kaks nõukogude korra ajal, kui pealinn Kuressaare kandis veel Kingissepa nime ja kaks "uuel ajal".
Seda magusam tundus lähedase ettepanek veeta Saarel terve pikk puhkusenädal. Ja mitte ainult, vaid ringi sõita ka. Kuna ma fotoka külge kinnistunud olen, siis pigem pildisaaga.
Bussiga on mugav. Tallinn - Kuresaare liin koos praamiga kestab neli tundi. Mõnus kulgemine.
....Praamil muidugi kaaslaseks sõber Tuul
Kuressaares ootasid omad ja meelitamisettepanek. Kui juba süüa, siis tingimata Veskis ja tingimata kala. ....
Mulle meeldib süüa. Kiituseks pean ütlema, et lisaks suupärastele räimetele pakuti omavalmistatud leiba - võid ja astelpajujooki. Kokkuvõttes hind ei hammustanud. Teenindus oli tasemel, turismitüdimust ei paistnud kusagilt.
Puhkamise kohaks saav "turistitalu" paiknes põhjas. Logistikale tuginedes viidi turist kohe Pangale. Kell näitas tunde, minutid pole puhkamise ajal olulised
Lisaks õpetus: Elu pole selleks, et nuriseda ja nutta vaid selleks et võidelda ja...no mitte ei loe. Äkki kaotada? Ei usu, kindlasti võita-
Ühesõnaga, üks kolmest vaatamisväärsusest  - Tehtud

Sokiteraapiii ehk uue elupaiga tutvustus. Teemasse: turist usub kõike. Võõrustaja tundus rõõmsalt ümisevat: oooooo, väike rannamaja ootab sind või no umbes niimoodi....
sees ka kõik mugavused
baar....
küttekolle...
koduilu....
koduloomad....noh majaloomad....
ja muidugi kultuurne meelelahutus...nädala pärast

Tegelikult nad ei jätnud mind sinna, sest ees ootas veel palju palju uut. Näiteks öö....


4 kommentaari:

tegelinski ütles ...

Tulin pühapäeval Saaremaalt... mönus oli ;)

Emmeliina ütles ...

nonäedsasiis - veel üks, kes eelistab vahelduseks eestimaist :)

tegelinski ütles ...

Saaremaised eelistused meil ;)
kas öömaja eest tuli üüri ka maksata?

tegelinski ütles ...

... mitte et ma alahindaks öömaja, ma oleks sellise eest nõus ka maksma... eriti kui koos lestadega :P