pühapäev, 13. jaanuar 2013

13. 01. 2013

Oeh, juba kolmeteistkümnes ja ma pole veel andnud ühtegi kirjalikku lubadust. Kas kavalus ja alalhoidlikus - no et kui pole kirjas, siis pole vaja täita.

Panen siiski kirja nii meenutusi, kui tulevikuväljavaateid.
1. blogimisest
Kuigi mõnus keskealiste blogijate punt (mina kaasa arvatud) on valdavalt oma suhtumist blogimisse ja eriti kommenteerimisse muutnud, ei kavatse ma sellest tegevusest loobuda. Pigem suurendan postituste hulka ja LUBAN, et korrastan oma reisipäevikud ühise nimetaja alla ja sõlmin piltidega juttudeks kokku pooleli reisilood. Küsimata endalt, et kellele ja milleks. Ikka meelespidamiseks.

2. söömisest
Mulle meeldib süüa. Mulle ei meeldi tavalised nn. lihtsad toidud. Mitte üks raas. Sellepärast on mul endaga raske leppida ja tasakaalu leida. Nimelt raha pole nii palju, et osta seda, mis isutab. Ja valel ajal on kõht tühi, mis kajastub nn. õhtuõgimistes pärast töölt koju jõudmist st. kella kaheksa ajal. Lisaks lisandub toidule õlu või vein ja ongi kena polster peal. Kui joovastava joogi manustamata jätan, siis asendan selle kindlasti šokolaadi või pehmete kommidega. Valikud ei jäta just palju salenemisruumi.
LUBAN, et vaatan oma toidukava veelkord kriitiliselt üle ja püüan hakata midagi päevikulaadset pidama. Muidu on tulemuseks hiiglasuur kere ja kaks peenikest keppjalga seda kappi kandmas.

3. mõttetust meele lahutamisest
LUBAN, et vähendan teleka osa oma päevakavas ja vaatan edaspidi ainult saateid, mitte televiisorit. Ja vähendan ajaviiteromaanide lugemist, et mitte aega niisama surnuks lüüa.

4. korrast enda ümber
LUBAN, et pühin tihedamalt tolmu, hakkan jälle hoolsalt kappe koristama ja muutun korralikuks koduperenaiseks st. viskan kaltsu väljaveninud ja maailma mugavamad koduriided ja lääpatallatud sussid (nuuuuks) Kirjutan iga päev keskmiselt suurema kirjaga tööd, mida endal teha käsin ja kriipsutan tehtu maha.

Äkki tänaseks aitab. Kuuse okkaid kõik kohad ikka veel täis. Nimelt lahkus kallis jõulupuu alles täna meie juurest.

Toidust niipalju, et hiliseks hommikuks olid kiluleivad munaga, sest kilu ma armastan.
Hiliseks lõunaks keetsin tomatisupi, mida kavatsen nüüd sööma hakata.
Õhtu koha pealt fantaasiat napib.
Panen siia oma tomatisupi pildi. See on küll jõulune, ingveri ja apelsiniga. Nämma. Röstsaial isevalmistatud pasteet. Seekord panin isegi brändit.

Ja kõige tähtsam tuleb nüüd: Töökoha direktor pidas reedesel uue aasta vastuvõtul sõnumiga kõne. Mina oma õhtumõtisklustes olin jõudnud samale seisukohale.
Tuleb osata mängida rõõmustamise mängu. See on niisugune mäng, kus mõeldakse kõikide nende asjade  üle, mis sulle rõõmu teevad.

Niisiis, ma rõõmustan selle üle, et.....

7 kommentaari:

Bianka ütles ...

Ma ei lubanud igaks juhuks midagi... kuigi mõned mõtted ja plaanid on sinu omadega üsna sarnased.

Mina rõõmustan täna selle üle, et sain lõpuks hakkama ühe väga keerulise ülesandega, mida muudkui edasi lükkasin.

Emmeliina ütles ...

:D

tegelinski ütles ...

hhmmm... et tõstaks copy/paste enda blogisse üle?... Tegelikut, nali, kuigi võiks. ok, telekat vaatan minimaalselt.
Aga muidu, ma andsin endale kaks kirjalikku lubadust. Oleks võinud rohkem ka, aga siis läheb meelest ära ;)

Emmeliina ütles ...

Oi, tegelinski, nonäedsasiis :D

päevalill ütles ...

Küllap Sul nii mõndagi sellest õnnestub. Eemal olles tundsin,et mõnd asja igapäevaelus on päris lihtne korrastada.Võib-olla ajapikku kisub kõik jälle mugavasse allaminekuvoolu,aga eks siis peab "restardi"tegema!

Emmeliina ütles ...

Oo. Päevalill päikesepaistest lumme tagasi pöördunud`

Selles sul tuline õigus- kaugelt näeb selgemalt

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.