reede, 17. detsember 2021

Lühike mõtelus

 


Ei saa olla blogimata, sest detsember on väikeste inimestega tegelejatele boonuskuu. 

Maa on nii kaunis, kirgas kõrge taevas, täis rõõmu usklike lootustee 

Ja nii ongi - iga väike küünal süütab meis küünla, iga väike naeratus saab sada vastu. See pole õppekava, see on õpetus inimeseks olemisest. Päevad koosnevad õppetööst, aga ka põlistest võitlustest jõujoonel: kes teab kiiremini, kelle vastus on õigem, kellel on pehmem kass ja kes valetab osavamalt (kaardimäng) ja keegi (mitte ainult õpetaja) peab uut omandama. 

Mis on inimene, kas ingli vari?

Ja nii ongi - meid on kutsutud seda tööd tegema, sest muidu me siin ei oleks. See pole õppekava, see on õpetus armastusest. Päevad koosnevad headusest, aga ka põlistest võitlustest jõujoonel: kes armastab kiiremini, kelle vastus on õigem, kellel on parem telefon ja kes valetab osavamalt (kaardimäng) ja keegi (mitte ainult õpetaja) peab uut omandama.

Ka sisaliku tee kivil jätab jälje

Ja nii ongi - me murrame ennast nende laste mällu, sest muidu seda tööd teha ei saaks. See pole õppekava, see on õpetus toimetamiseks tulevikus. Päevad koosnevad sundimisest, aga ka põlistest võitlustest jõujoonel: kes mõistab kiirmini, et tööd tuleb lihtsalt ära teha ja tema vastus on õigem, tal  on madalam hüppelaud, ta on ellujääja ja keegi (mitte ainult õpetaja) peab uut omandama.

Mis ühele päike, see teisele kuu

Mis ühele väike, see teisele suur

Mis ühele nali, see teisele nutt

Mis ühele mõtisklus, teisele rutt.

Kommentaare ei ole: