neljapäev, 11. november 2021

11.11. 21.

Maagiline kuupäev pidi olema. Eks ma siis korjan riismed kokku.

 Sõltuvussuhte partner. Juttu tuleb muidugi...televiisorist. Öösel ja õhtul on telekas mu tühjade ja kurbade tundide saatja. Iseenesest on ta partnerina hea: ei vaidle vastu, lülitub kiiresti teisele teemale vastavalt minu käsule ja soovile ning laseb ennast ilma vastu rääkimata minu elust kõrvale tõrjuda ning välja visata. Teisalt on ta siiski piiratud mõistuse ja silmaringiga ning topib vahele mingeid nõmedaid reklaame. Pole viga, küll ma ta kodustan.

Uus. Tahtsin täna kirjutada pika ja minu jaoks sisuka loo. Välja ei tulnud midagi. Aga kurb ma ei ole. Suutsin hoopis ennast ületada ja kodu muuta. Üks vana diivanvoodi kolis välja ja uus tuli asemele. See kõik toimus tunniga ning hiljem jäi mulle põranda puhastamise funktsioon. Tuba on kuidagi pidulik. Valisin kapist kardinad, aga homme vist mängin ümber. Muuseas, kunagi olid mul iga toa jaoks aastaaegade kardinad. Ausalt.

Imeline kontsert. Sain istuda kahe poja vahel. See toimus kohas, kus poleks midagi sellist oodanud. Bachi pärlid, Tamsalu kultuurimajas. Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester. Dirigent Tõnu Kaljuste. Kui Rakvere linn jättis ära kogu kultuuri (nuuks, kuigi minu kolm piletit maksti välja), siis Tamsalu kinkis mulle sügisese südame.

Kool. Olen peaaegu testimise meister. Vahest on tunne, et õpilased, kes piiluvad minu tulemust oleksid elevil, kui näeksid kahte triipu. 

Korrastasin pilte ja mälestusi. Ei olnud valus.








8 kommentaari:

tegelinski ütles ...

Ja kui oleks saanud täna veel kellaaega ära kasutada... Kell 11.11.
Mina magasin maha. Mitte et ma siis just maganud oleks ;)

Emmeliina ütles ...

sama siin, kõndisin ilmselt koduteed. Õpetuseks: aeg ja vaade ajale on tähtis :D

kertu ütles ...

Ilus rahulik olemine. Kaunis võtmes alandlik olemine.
Igasugune võitlus ja vastupunnimine on tohutult väsitav. Isegi pealt vaadata ja lugeda.
Osad arvavad, et leppimine on nõrkus, minu arvates siiski tarkus. Ja tohutu kergendus.
Tervitustega, soodoma.

Emmeliina ütles ...

aitäh, aitäh! Sügis, mu lemmik, on liikvel.

helle ütles ...

Üks ilus kuupäev on selles kuus veel: 21.11.21

Emmeliina ütles ...

Helle, blogipealkirjaks ideaalne :P

Bianka ütles ...

Kuigi see päev 11.11 on läbi, aga selleks päevaks oli soovitus, et küsi universumilt, mida sa tahad, et su elus oleks teisiti. Ja siis ka saad seda.

Tegelikult kehtib see ikka ja alati, tee selgeks, mida sa tahad oma ellu juurde ja millest tahad lahti saada. Kui sulle ei meeldi üksi olla, siis sõnasta enda jaoks, kellega ja mis tingimustel sa koos tahad olla.

Ma tegelikult arvan, et pole sa nii üksik midagi, sul on palju lapsi ja veel rohkem lapselapsi. Need on hea vaheldus telekale :)))

Emmeliina ütles ...

Bianka, hea, ju ma ei oska soove seada nii, et universum vaastaks. Vahel mõtlen, et minu armastuse mõõt vastassoo vastu on selles elus täis.

Lapsed ja lapselapsed täidavad oma rolli, aga ära miniaid unusta (parem ennast mitte poegade ellu toppida) Pole midagi hullemat, kui ämm.