esmaspäev, 14. oktoober 2024

Eriline pühapäev

 



Jah, pühapäeval sai see teoks! Kaheksa meeskoori kontsert Estonia kontserdisaalis. Ühendkooris laval 250 meest, eesti parimad meeskooride dirigendid ning viimase kohani välja müüdud saal. Poeg 2 otsis välja, et ligi tuhat istekohta. 

Kogu see ilu ei mahu sõnadesse. Iga koor sai esitada kaks laulu ning siis veel ühendkoori lood. Kahju, et kava ei õnnestunud leida (paberil polnud). mulle meeldib kodus tagasi vaadata, sest kõik ei jää ju meelde. 

Suvel toimus meie vallimäel Eesti Meestelaulu Seltsi 35 aastapäevale pühendet kontsert, kus laulis ligi tuhat meest, poissi ja noormeest.

Kaheksa meeskoori kontsert oli mingil moel jätk sellele ja 



sügisene  meeste koorilaulu  tippsündmus. Nagu juba ütlesin, siis parimad palad ja parimad dirigendid:  Kuldar Schüts, Hirvo Surva, Indrek Vijard, Mikk Üleoja, Valter Soosalu..

Tegelik oli üks kontsert veel. Juuli alguses Mustpeade majas pealkirjaga "Isad ja pojad". Siis õnnestus  koos Kalamaja brannega istuda esireas.

Kuna minu kaks poega lauylavad möödunud sügisel loodud uues meeskooris "Homme", siis liitsime pealtvaatajate hulka Mi 2 ja noore neiu, lapselaps Marianni. Isiklikult polnud ma kunagi rõdult sündmust pealt vaadanud, aga lihtsalt piletid said enne otsa . Mõnes mõttes oli see isagi hea, sest kolm tundi oleks tütarlapsele liiga suur enese ületamine olnud. Nüüd sai vahepeal püsti tõusta ja isegi rõdu servast isale lehvitada. Meeste laul kõlab küllaltki valjult ja rõdul ei tekitanud kõrvade kinni katmine, eriti plaksutamise ajaks, pealtvaatajate tähelepanu. Kuigi üks vanaproua vahtis ikka häiritult üle õla. Praegusaja harituse tase võiks paraleelselt koos käia muusikalise hariduse ja erivajadustega arvestamisega. 

Üheks ebamugavuseks osutus poole tunnise vaheaja jooksul teenindada  sadu WC-sse soovijaid, sest olid ju mehi kuulama/vaatama tulnud loomulikult naised. Õnneks ei kontrollitud kotte ja veepudelit ei konfiskeeritud nagu laulupeol. Pisiasjad, aga võivad jama tekitada.

Kuna olime maalt ja hobusega st. autoga, siis jäi kena neli tundi söögipausiks ja vanalinnas kolamiseks. Mis on veel meeldivam kui igal sammul pead nägema siirast uudishimu, palju küsimusi ning hellust ja headust täis pilku ning sooja kätt pihus. Mi 2 pole eriline šopahoolik ja see päästis päeva. Kauni, päikselise päeva tõttu välistasime muuseumid ja iga disainitud vaateaken oli nagu pisikene kunstinäitus. 

...


Vaatamata sellele, et otsisin välja kõige mugavamad jalavarjud tunnen täna, et mul on jalad. Valutamise mõistes on neid vähemalt kümme paari.



Pipratera tuli alla neelata. Poeg 4 ja Mi 4 olid covidi hankinud ja ei saanud osaleda. Nüüd jääb üle jõuluesinemist oodata.







1 kommentaar:

Emmeliina ütles ...

Pärlid ETV-s: Elu ilma muusikata oleks eksimus /Nietzsche/ Kunst peseb hingest igapäevaelu tolmu /Picasso/