teisipäev, 29. august 2023

Kirjutan kas täna või millalgi...kauges tulevikus






 

Originaalid


Mitte pole seda kirjasoont enam, on ainult faktide loetelu. 

Kuna targemad läksid täna hariduskonverentsile, siis saan viilida. kasutan vana nippi: tund arvutit ja tund kodutööd. See on toiminud.

Eelmine postitus oli toidust. Tänane tuleb vaimutoidust ehk sellest, mis mulle rõõmu teeb ja eriti raha ei röövi. 

Nädala lõpus kutsusin ennast vägisi külla. Kalamajabrannele. Lubasin võimalikult märkamatu olla st. hilja tulla ja vara minna. Nii tegimegi kiskudes Branne kaasa. Russalka juures kuulsin esimest korda nime Inglirand. Ilus, eks. Muinastulede või Muinasjullede õhtule kogunes tohutu rahvamass. Olin aegsasti pinginurgal. Ei jaksa mina püsti seista. Kesklinna valitsus panustas rohkem kuulmismeelele. Nii hea noortebänd oli. MUBA Loconuts. Saksofon jm. tõmbas mu meele helgeks. Rääkimata Estonian Voicesist tuntud headuses. Kehvakeseks jäi aga tuleke, mis paljutõotavalt meres aluse peal põles ja kiiresti kokku kukkus. Enne esinemiste lõppu. 


...



 Imestama pani kokkuhoid Lennusadamas, sest kui läbi Reidi tee rahvakülluse ühe järjekordse bussiga Linnahalli juurde jõudsime vooris inimesi vastu. 

Pühapäeva hommik algas rõõmsalt Kalamaja uuel tänaval. Peaaegu valmis. Meenutasin kevadet, kui olude kiuste koperdasin Balti jaama ja kriimustasin oma valged saapakesed killustikuhunnikutes. Selline tuttav rõõmutunne nööris kurku. Eriti, kui üks surmale määratud maja oli imeislusa kollase kuue saanud. Lisaks puidust pitsidele-satsidele. 

Pagariäris oli mõnus. Hinnad hulga odavamad, kui Rakveres. Suure kohvitassi taga ja eilsete pirukatega sain rahvast vaadata. Nüüd veel kohustuslik Topsi uus uks.

.....


 Kui leian aastatetaguse Kalamaja Päevade foto, siis panen võrdluseks. Pühapäevane on siin.

Meil olid ikka eesmärgid ka. Adamson -  Ericu muuseumis viimast päeva näitus 

.


 Palju kauneid maale Lahemaast ja võõras nimi - Pudisoo. Harjumaa Lahemaad tunnen üldse vähem, kui Virumaad. Kunstnikke ei nimeta, niikuinii näitus otsas. Üllatus oli keldrikorrusel jooksev Eesti esimene rahvuslik rotiballett "Palgipureja" . Autor Edward von Lõngus. Kes viitsib, võib otsida. Seinal sekundeeris meeleolule Lapini "Puu ja Puupea". Mul ikka veel veidi seda elutervet huumorit kaunite kunstide vahele. Ülakorruse püsiekspositsioon tasub samuti vaatamist ja vajaks veel rohkem aega. 

Eluterve huumori täienduseks tuli läbi astuda Navitrolla Galeriist. Poleks ma ainult käekotiga olnud, siis oleksin mõne trükipildi kaasa ostnud ja koolikabineti seinale asetanud. Eks kunagi hiljem.

...


Aeg sundis takka ja tühi kõht ka. Kuhu siis mitte, kui Koplisse.



.




 Juba tuligi uksel vastu hr. Jaak Juske, aga meil alles käsitsi valmistatud pelmeenid ja õlu söömata. Nii jõudsime ekskursiooniseltskonnaga liituda alles pika maja põlend jäänuste juures. ( Kui palju on Kopli 30 aastaga muutunud?). 




Ma isegi ei tea mitmes retk see Juskega oli. Neljas vähemalt. Eelmist mäletan, see oli mõned aastad tagasi baarituur koos Juku Kallega. Ei oska teile selgitada mis värk minul selle Kopliga on. Igatahes mingit isiklikku kokkupuutepunkti pole.

Mulle meeldib see sõnum.



Kummaline.

Sõbranna oli märgile pannud. Koplifest Kopli kasepargis. Mina ei viitsinud vaielda, sest tallad olid ümmargused ja teist retke ei kannatanud välja kuigi teema huvitav ehk Kriminaalne Kopli. Festi teema 90-ndad. õnneks oli Länik juba ära esinenud ja laval taidles Nansy kellest ma pole midagi pidanud. Tümps oli vali. Päris hirmus, aga pingil oli hea istuda. Viimane esineja oli Caater ja keegi Mari Liis (vist) Oleks ikka võinud pingutada ja teisele ekskursioonile minna. Kuigi mõned lood tundusid tuttavad, sest vanemad pojad olid sel ajal parajad teismelised.

Ja oligi lõpp. Tühja aega jäi üle, sest rong läks alles 21.45. Õnneks oli ilm väga soe.

Et olla konkreetne panen kirja seekordsed kulud teemal Mutt Päälinnas.

Laup. Kodubuss Rakverre 0

Takso raudteejaama 4.-

Rongipilet 4.50

Tänavatoit Balti Jaamas 6.-

Marimekko sall Vintage poest Baltis 10.- (sõltuvus)

O õlu Selverist, jõin õues 0,90

Ergutusjook õhtuks Araxisest 3.-

Vein Brannelt meile 0

Pühap.

Hommikusöök Pagarikojas 6.-

Muuseumipilet 3.-

Pelmeenid ja v. õlu 11.-

Igaks juhuks ergutusjook 3.- 

Rongipilet 4.50

Öötakso koju 8.-

Kokku 64.- kusjuures sall on alles :D




1 kommentaar:

tegelinski ütles ...

Hästi tehtud ja sisukas!