kolmapäev, 18. juuni 2014

Pole midagi halvemat halvast ilmast

...puhkuse teisel nädalal.

Oot, pidin ju headest asjadest...

Kui juunikuurahe tuppa kammitseb, siis tuleb leida tubased head asjad. Puhkepäeva hommikutest ma juba rääkisin. Söögi nautimisest natike ka. Ja ajakirjadest. Peale nende on mul toas veel sõpru. Üks on väike ja klahvidega, teine suur ja puldiga. Vajalikud mõlemad.
Eriti tähtsaks muutus see puldiga sõber ajast kui saan teda ise juhtida. Nüüd ei valitse ta minu elu, vaid mina valitsen teda. Nutikas TV võimaldab teha valikuid ja järelvaatamisi.
Eile nautisin kaks päevatundi ooperit. Hiljem elasin kaasa laulupeotuleliste teekonnale. Palamuseni välja. Supermõte otsesaate tegijatel. Ühesõnaga, televiisor on üks ütlemata vajalik asi.

Väikse sõbra kodustasin endale 2011 aasta algusest. Enne seda oli suur, millest tunnen vahetevahel puudust. Suutsin enda jaoks tekitada midagi kabinetisarnast, kus igasugu kirjutamine väga hästi õnnestus. Mälestus 2010 aastast
Siis puksis AK mind sujuvalt toast välja ja teisaldas lauale enda televiisori. Veidi kahju, sest see oli kirjutamiseks väga hea koht. Nüüd kügelen diivaninurgas või ümmarguse laua taga. Ümmargune laud mulle kirjutamiseks ei sobi. Mõtted tulevad liig ümarad. Aga kõike head  ei saa - nii on elu mind õpetanud. Sõbra sees on veel üks imelik nähtus nimega FB. Nagu salakanal ja uurimise koht. No et mida lapsed teevad. Tänu sellele sain teada, et üks pesakond momendil Pariisis pesitseb.

Kolmas sõber on ka ilma milleta tunneksin ennast vaesemana.Rihma otsas, aga ei haugu. Sellepärast unustan ta vahel koju ja vahel toitmata. Siis maksab ta kätte. Nagu Kalamaja päevadel. Ei ühtegi pilti. Tegelikult on ta mul teine. Esimene kukutas ennast katki.

Veel on kaks vajalikku, eriti halva ilma sõpra. Need varjavad endas sõprade hääli. Helista ja sulle vastatakse. Kunagi ikka.

Vihma ikka sajab. Vähemalt rahet enam mitte. Võib jälle sööma hakata.


1 kommentaar:

tegelinski ütles ...

Ilm võib ju vilets olla, aga kui sõnatud sõbrad käeulatuses, siis on ikka kõik ok :)