reede, 27. detsember 2013

Detsember piltides, veidi juttu ka

See haigus passis juba paar nädalat mu selja taga. Täna hommikul olen pärast kahte päeva-öööd peaaegu ilma abita funktsioneeriv isend: saan endale juba klaasi vett ulatatud. No nii hull see muidugi polnud, aga palju ei puudunud; vetsu sain ise ja peaaegu ise pesema ka. Kaks ühes : kõhugripp ja palavik-kurguvalu on ikka liig, mis liig. Aga eks ma lehvisin ilmselt laupäeval-pühapäeval-esmaspäeval liiga uljalt ringi :(

Aga enne seda....
Tööl olid toredad, aga väsitavad ajad ning tegemised. Nagu ikka enne jõulupidusid käivad lapsed köhivate ja nohivatena aias, sest iga päev on ju eriline ning pidu lähenemas, kes ikka raatsib koju jääda. Nii et kolm nädalat oli meil "peaaegu täismaja".

Veendudes enda mälu olemasolust vaatan rõõmsalt läbi piltide tagasi:

1 advent lapselapse Waldorflasteaias. Selline eriline, et advendiringis polnud pildi tegemine soovitav.
Hiljem tõime koju sellise jõuluvalguse....Ühel õunal väikesed hambajäljed peal :)

Siis tuli teater. Olin põnnidele ja tirtsule aegsasti piletid varunud. Esietendusele. Lugu hobesest, kes kaotas prillid. Lapsi oli nii palju, et õigeid pilte ei õnnestunud teha. Sellist, kus kolm lapselast ja ristilaps korraga peal. Siin  kõige noorem, kes Rakvere Teatris esimest korda
Traditsiooniliste kommipakkide asemel olid kruusid. Väga tark, jäi ära igasugune kommisadu ja paberikrõbin. Vanasid oli ka mitu, jätkus kogu teatri peale.
Üks kurb lugu juhtus ka. Pärast etendust toimusid töötoad ja õhupalle võis lasta täis puhuda. Mul polnud aimugi, et tüdruklaps kardab paaniliselt õhupalle. Esimest korda jäin ma enda pedagoogivõimetele alla.

jätkub

12 kommentaari:

neiud ärevil ütles ...

Tore, et jälle terve oled. Ma pole nädal aega tööle jõudnud ja lausa igatsen nende nohivate, köhivate ja isepäisete juurde.Veel 3 päeva ja siis lähen.
Ei tea kas tüdruk on kunagi väga ehmatanud õhupalli katki minemise paugust või miks ta neid kardab?Muide on suurigi, kes neid kardavad. Näiteks Grete Klein on kunagi tunnistanud, et kardab meeletult õhupalle. Ta ei oska ise ka seda põhjendada.

Emmeliina ütles ...

kulla neiu, eks ma püüan täna nii tund korraga (üleval ja pikali)

Mina ei pea enne kuuendat tööle minema, väga palju lapsi puudub ja töötab ainult üks või kaks valverühma.

Aga see õhupallilugu pani mind mõtlema küll, sest Mariann pole selline kunagi minuga olnud ja ma isegi riidlesin temaga esimest korda elus, sest ei osanud muud midagi teha. Järgmisel korral ,kui kokku saime, siis ta ütles et sa riidlesid minuga ja veel ütles, et lepime ära. kõik see kõlas väga kurvalt. vaat, mis tähendab, kui vanaema on alati mõistev ja pole kunagi riielnud.

neiud ärevil ütles ...

Eks meil kõigil ole oma foobiad ja alati ei oskagi seletada miks see nii on. Minu noorem laps kardab jälle ämblikke ja nii paaniliselt, et vahel teeb hinge täis ka kui karjub keset ööd, et ma ei saaa oma tuppa minna, sest ämblik on teel ees. Mul on silmade ees pilt kui ta oli 2-3 aastane, isa süles ja imetlesid koos isa plekitöökoja aknal suurt ristiga ämblikku, kes oli sinna oma võrgu pununud. Ma pole enam kunagi elus nii suurt ja ilusat ämblikku näinudki.Kas jäi tal siis midagi hinge või ma ei tea? Ta ise ei oska ka seletada.

Bianka ütles ...

Tore, et sinust ikka natukegi kuulda on. Olen ise ka haige, kuigi ilma kõhuhädadeta, aga ikkagi on nii-ii paha. Mõnusad pikad pühad, millal võiks igasugu toredaid asju teha, lähevad lihtsalt raisku. Alles nüüd saan aru, milline luksus on terve olla :D

Head paranemist sulle!

Emmeliina ütles ...

Sulle samuti, kulla Bianka.
Praegu on telekas lastefilm "Ruudi". Filmis küsib üks väike poiss teiselt: Mida välismaalased kõige rohkem kardavad? ja teine vastab: Vaesust ja vanadust. Meie vast päris vaesust ei oska karta ja vanadusega on nagu on. Ilmselt ikka haigust.

Alles nüüd saan aru, mis tähendab täiskohaga tööl olla. Siis pole ju enam üldse aega ega jõudu millekski muuks. Tööl peaks ikka rohkem viilima õppima :P

soodoma ja gomorra ütles ...

Ma kohe ei saa ütlemata jätta, et näed taas kord nii elegaaant välja, et silm kohe puhkab su peal!

Emmeliina ütles ...

nüüd on kõrvad ka punased :D

tegelinski ütles ...

Mulle ka see tüdrukute pilt meeldib üle kõige :)
...
Head vana aasta lõppu ja kõike paremat uueks aastaks!

Emmeliina ütles ...

Aitäh, kulla Tegelinski!

HelveL ütles ...

Kaunist uut aastat Sulle! Jätkuvalt elurõõmu ja elulusti!

helle ütles ...

Tegusat uut aastat Sulle! Oma lühikese pensionipõlve jooksul olen aru saanud, et inimese kõige suurem vaenlane on jõudeelu. Tegevust peab olema nii palju, et ei jää aega pessimistlikke mõtteid mõlgutada. ja lähedastega peab suhtlema. ja sõbrannasid ei tohi unustada.
Sinul on kõike seda piisavas koguses!

Emmeliina ütles ...

Aitäh, Helve ja aitäh Helle!

erinevalt Sinust igatsen jõudeelu ja tööelu on mu vainlane, mida tuleb taluda :D