esmaspäev, 23. märts 2009

Kuidas mu saapad telemajas käisid


Mis teha, kui tütarlaps avastab, et saapatallad viledaks kulunud, vesi sisse tükib ja varbad märjaks teeb.
Kus häda kõige suurem, seal abi kõige lähem. Seekordne abi seisis jalanõuderiiulil täiesti kasuta ja tahtis ka õue saada. Minu tunamullune seemisnahkne saapapaar nimelt. Kurvastas teine seal aru saamata, kas oldakse moest läinud või mingi muu viga külges, et õue jalutama ei viida. Kust pidid saapad teadma, et jalad, mida nad möödunud aastal katsid, jäävad mitmeks kuuks tubaseks. Egas saabas süüdi pole. Laupäeval sai nende vaev ohtralt tasutud. Nimelt viisid kaunid ja kepsakad tütarlapsejalad saapad otse televisioonimajja. Lauluga! Ja veel sellisega, et bussist väljujate laul kajas üle terve Eesti nende kodudes, kes Laululahingu vaatamiseks valmis olid. Muidugi pandi saapapaar riidehoidu hoiule, aga ikkagi.

Pärast saadet elab meie kodus nüüd Laululahingu Krista! Ja venna kodus Laululahingu Kaspar.! Ja meil on kohe uhke olla nii rõõmsameelsete ja laulukeelsete noorte inimeste kaaskondlased. Lisaks kepsakatele pulgakommiviirulistele jalgadele selgus, et piigal piisavalt esinemisjulgust, sõnakust ja näitlejaannet. Võttis Leinatamme muhelema. Ja noormehe ehtne paipoisinägu oli mitu korda kaamerameeste lemmik.

Ennäe mutti, muudkui see väline sära keelel. Nigu juba Aunaste, et laulust mitte sõnagi. Mis seals ikka. Hästi laulsid! Väga hästi laulsid! Nakatavalt laulsid! Egas meie üksi, paljud arvasid nii.
Poeg 4 fännas stuudios täiega. Aasta ju koolist ja koorist möödas. Ikkagi omad!

Täna veel sai brannede ja sugulastega saade ümber räägitud. Muidugi nendega, keda koorilaul ja kodulinn puudutavad.
Koorijuht Linda nägi välja kui inglise tütarlaste kasvatusmaja direktriss: must kleit valge kraega, krunn ja prillid. Hästi stiilne. Vormimütsid poistel oli " oma kooli uhke tunde" esitlus.

Kui alguse juurde jõuda, siis väsind saapad said koju riiuli alla kella ühe paiku öösel. Et minna pühapäeva hommikul tööle. Ka staarid ei ela ainult aplausist.
Möödunud aasta plaat. Nüüd paljud liikmed juba vilistlased ja uued asemel. Nii uuenebki koor kogu aeg.

9 kommentaari:

Eve Piibeleht ütles ...

Täiesti jama, ma sel aastal kogu aeg unustan Laululahingut vaadata :((((

Emmeliina ütles ...

oi kuikahju. kui aega priilt üle jääb, siis piilu, mil saated netti tulevad. äkki juba ongi.

helle ütles ...

Mina vaatan küll innustunult, aga kahjuks ei osanud õigeid lapsi piiluda. Kas see särtsakas tüdruk, kes Leinatammele intervjueeris, oli Krista??
Ja kus see Kaspar veel oli?
Tore ikka, et noored edasi said. Rahvas hääletab ikka õiglaselt, žürii oleks vist tahtnud Toompea koori edasi saata!! Väike pugemise tunne oli nende jutus!
Rakvere noortest hea meel!
Ja laul teeb rinna rõõmsaks!!!

Emmeliina ütles ...

õigus Helle, oli küll Krista.
Noorte koori pärast tõesti hea meel.
Mul jäi ka see toompealaste värk kripeldama.

Bianka ütles ...

No muidugi, teie kandi koor laulis! Seda ma ise ka mõtlesin, aga et päris sinu saapad ka seal kohal käisid, seda küll poleks osanud arvata!

Minu jaoks on selle laululahingu kõige halvem osa see, et keegi välja peab jääma. Kõik laulavad ju ilusti! Siis ei jäägi muud üle kui otsustada päritolu põhjal, st. pankurid ja toompealased (praegu ju kõigi viha all olevad) välja hääletada...

joanamari ütles ...

nii vahva lugu Sul kirja saanud
vaatan minagi laululahingut mõnuga
sõbrannast kohaliku muusikaõpetajaga ikka arutame pärast mis saates oli
avastasin, et oled mind blogisõprade hulka arvanud
tänud!!!

Emmeliina ütles ...

tore Bianka, et kaotajatele kaasa tunned. Mulle pankurite koor meeldis, Toompealiste oma mitte nii väga (Imre Sooäär v.a.)

aitäh Joanamari, kirjutasin sulle juba varem ühe kommentaari sinu jutu peale. Lugesin su blogi tervinisti läbi ja tekkis soov igapäevaselt silm peal hoida.

mul on üldse selline süsteem, et hommikul vaatan kõigepealt Bianka üle, siis sjgelle, thela, trulla.
Siis hakkan ajalehti lugema.
Kui vaim peale tuleb siis korrastan oma vana blogindust.
õhtupoole piilun teiste tubadesse.
nii need päevad kiirelt lähevadki

Bianka ütles ...

Nii armas, et sa minu blogi esimesena külastad. Kahjuks ei ole mul sulle iga päev lugemist pakkuda. Peab ütlema, et ise oled sa veel laisem kirjutaja! Katsu ennast parandada ;)

Et sinu Krista siis ka nähtud. Ega sinu peresse vist sellist ei võetagi, kes viisi ei peaks :D

Emmeliina ütles ...

supertähelepanek viisi vilistamise asjus.

uue kirjutamine jah ei ole viimasel ajal mul käpas. Teen ikka vanaema Nete blogi, sest sain huvitavaid uudiseid!